PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

21
Gener
2020

La “moneda social” protagonitza la conferència inaugural del 3r Postgrau d’Economia Social i Solidària de la UAB

La “moneda social” protagonitza la conferència inaugural del 3r Postgrau d’Economia Social i Solidària de la UAB

El campus de Sabadell de la UAB acull per 3a vegada consecutiva el Postgrau d’Economia Social i Solidària. La conferència inaugural d’aquesta nova edició tindrà lloc el dimecres 22 de gener, a 2/4 de 7 de la tarda, a la Fira Sabadell envers el tema de la moneda social.

L’acte tindrà forma de taula rodona amb el títol Perspectives i experiències de Moneda Social per construir mercat social i impulsar un nou model de desenvolupament socioeconòmic. En aquesta taula hi intervindran August Corrons, professor i investigador (UOC) i expert en monedes socials i complementàries; Ton Dalmau, coordinador de l'associació ECOL3VNG impulsora del projecte de moneda local de Vilanova i la Geltrú “La Turuta”, i l’impulsor i membre de fair-coin i pspfundation, Guy James.

Així mateix, durant l’acte es comptarà amb la participació de la tinenta d’alcaldessa de l’Àmbit de Desenvolupament Econòmic i Impuls Administratiu, Montse González; el degà de la Facultat d’Economia i Empresa de la UAB, Hèctor Sala; la catedràtica i coordinadora del Postgrau en Economia Social i Solidària, Glòria Estapé i el membre del Teler Cooperatiu, Eudald Griera.

Postgrau

La Universitat Autònoma de Barcelona desenvolupa aquest 2020 la tercera edició del Postgrau en Economia Social i Solidària: Desenvolupament Local, Cooperativisme i Transformació Social, com a resposta a la necessitat d'especialització educativa. L’objectiu principal és construir un marc d'aprenentatge al voltant de l’ESS a la vegada que es formen professionals qualificats en aquest sector, demandats per part de les organitzacions, administracions públiques i el teixit associatiu.

El postgrau sorgeix de la cooperació entre l'àmbit universitari (UAB i Fundació Autònoma Solidària), l'administració local (Ajuntament de Sabadell) i el teixit associatiu i societat civil (Teler Cooperatiu). Compta també amb el suport de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, Ateneus Cooperatius del programa Aracoop de la Direcció General d'Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l'Autoempresa i de la Xarxa d'Economia Solidària.

El professorat prové de l'àmbit universitari, però també d'entitats i col·lectius especialitzats en l'ESS. Aquests estudis s’adrecen a persones que ja estiguin participant en cooperatives, entitats de l'ESS o del teixit social o que vulguin impulsar algun projecte en aquesta línia. També persones que des d'administracions públiques o des d'altres espais institucionals participen en àmbits vinculats amb l’ESS i volen eines concretes per aplicar en el seu lloc de treball. Així mateix, s’adreça a graduats universitaris que busquin una especialització.