PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

15
Desembre
2017

Neix el projecte "Joves i Cooperació" per informar i promoure la cooperació internacional entre la joventut

A la mateixa trobada, els joves participants van construir un puzle creatiu sobre els drets humans

Dins el programa per commemorar el Dia Mundial dels Drets Humans, s’ha presentat al Centre Cívic de Can Rull el projecte Joves i cooperació: sumant pels drets humans. A la trobada, celebrada ahir, es van trobar 200 nois i noies de 7 centres educatius.

Durant la sessió, els joves van poder conèixer les novetats del projecte, on ha estat implicada l’Oficina Jove de Sabadell, així com del seu web de referència. També s’ha donat informació sobre l’assessoria de Mobilitat Internacional de Sabadell Atenció Jove, com a servei per participar en projectes arreu. Així mateix, es va parlar sobre el resultat dels que han estat els primers camps de solidaritat als campaments de refugiats de Tindouf (Sàhara Occidental).

Tal com ha explicat la regidora de Drets Civils i Gènere, Míriam Ferràndiz, “en els temes de cooperació, com en amb molts altres, les persones joves hi juguen un paper molt important. Per això, per mitjà del web i del servei d’assessorament de mobilitat internacional volem donar eines i informació a les persones joves perquè puguin escollir els seus camins i decisions”.

Així mateix, Ferràndiz ha destacat que “implicar les persones joves en els projectes de cooperació i solidaritat de la ciutat és una estratègia imprescindible perquè, a banda de revitalitzar molts projectes, també se’ls garanteix un futur”.

Interpretació artística dels articles de la Declaració Universal

Durant la trobada, els nois i noies van prendre part, també, en una activitat impulsada pel Taller d'Art, Cultura i Creació, durant la qual van reinterpretar alguns articles de la Declaració Universal dels Drets Humans. En aquest marc, els instituts Ribot i Serra, Arraona, Sabadell, Vallès, Pau Vila i Ferran Casablancas, l’Escola Xaloc, l’Esplai La Masia, l’Oficina Jove del Vallès Occidental i la primera comissió dels camps de solidaritat van ser els encarregats de configurar un puzle creatiu en pro de les llibertats i els drets universals.