PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • S'instal·len dos nous passos elevats per a vianants a l'entorn de l'Escola Arraona i davant del CAP dels Merinals

 • Vacances de la Gent Gran 2024-2025

 • Espais cangur de l'Ajuntament de Sabadell

 • S'instal·len dos passos elevats a la Via Alexandra, al barri de Can Rull

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Mas Boadella, Virolet i Servator

 • Noves escales i rampes entre els carrers de Bécquer i Plaute i a la plaça de Ròmul al barri de Can Rull

 • Es substitueixen 19 bancs i s'instal·len 4 cadires a la Via Aurèlia

 • Les obres del Portal Sud transformaran l'entrada a Sabadell

 • SBD Fira PRO: Formació i Treball 2024

 • L'Ajuntament impulsa la rehabilitació energètica dels habitatges municipals

 • Sabies que a Sabadell fa 14 anys que els nous edificis han de reaprofitar l’aigua?

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Can Deu i Sant Julià

 • Novetats al servei de Policia Municipal de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Acte d'homenatge a l'atleta sabadellenca Carme Valero

 • Dispositiu Policia Municipal, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional

  26
  Juny
  2019

  L’Ajuntament activa l’alerta per onada de calor per demà i divendres, amb un dispositiu especial d’accés gratuït a les piscines i ampliació d’horaris a equipaments

  El Comitè d’Emergència ha adoptat avui aquestes mesures

  L’Ajuntament activa l’alerta per onada de calor per demà i divendres, amb un dispositiu especial d’accés gratuït a les piscines i ampliació d’horaris a equipaments
  El Comitè d'Emergències ha adoptat avui diferents mesures

  L’Ajuntament de Sabadell ha activat aquest migdia el Pla de Protecció Civil Municipal en fase “alerta” per risc d’onada de calor, per demà, dijous 27, i divendres 28 de juny, dies en què es preveu el pic de màximes temperatures.

  L’alcaldessa, Marta Farrés, ha convocat el Comitè d’Emergència de l’Ajuntament un cop la Generalitat ha comunicat la situació d’alerta a tot Catalunya. El comitè està format pel tinent d’alcaldessa de l’Àmbit de Cohesió Territorial, Desenvolupament Urbà, Seguretat i Civisme, Jesús Rodríguez; la regidora de Salut, Sònia Sada, i el regidor d’Acció Social, Eloi Cortés, acompanyats pel personal responsable de Protecció Civil.

  Marta Farrés ha afirmat que

  “les mesures que hem acordat tenen l’objectiu de prevenir els efectes generats per l’onada de calor i facilitar que la ciutadania pugui accedir a alguns equipaments durant aquests dies d’altes temperatures. Per exemple, obrim als matins els centres cívics que habitualment estan tancats en aquest horari perquè la gent hi pugui anar o permetre l’accés gratuït a les piscines municipals i a la Bassa per als veïns i veïnes de Sabadell”.

  Entre les mesures acordades pel Comitè d’Emergència per demà i divendres hi ha:

  • Accés gratuït a les piscines per a les persones que acreditin documentalment que resideixen a Sabadell, fins que es completi l’aforament. Un cop plenes, no s’hi podrà accedir per motius de seguretat.
  • Aprovació avui mateix d’un decret per al tancament de les barbacoes.
  • Mesures d’Acció Social:
  1. Trucades a les persones amb més risc que reben teleassistència.
  2. En el cas de la teleassistència, se segueix protocol i s’han activat diferents mesures en funció de les característiques de la persona usuària. Es faran trucades de prevenció i trucades de seguiment, i, en els casos de més risc, les coordinadores del servei faran visites a domicili per fer la prevenció i el seguiment presencialment.
  3. Les persones usuàries i els domicilis estan classificats per nivell de risc en funció de la Resposta Eficient en Teleassistència (RET), un nou model d’atenció que permet establir la tipologia de prestació de servei en funció del perfil, els riscos i les necessitats de cada persona. A cada nivell de suport li correspon una intensitat de seguiments ordinaris telefònics i presencials diferent. Les treballadores familiars i auxiliars recordaran les mesures de prevenció per minimitzar els efectes de l’onada de calor a les persones que atenen. Les mesures preventives de les quals s’informa són consensuades i es corresponen amb les que es donen des dels diferents serveis de salut.
  4. Activació del protocol amb la Creu Roja de Sabadell, que d’acord amb l’Ajuntament intensificarà aquests dies les intervencions amb el col·lectiu sense llar, persones que viuen en infrahabitatges i col·lectius més vulnerables, com ara persones amb grau de dependència que viuen soles. L’entitat ha preparat un dispositiu d’urgència format per voluntariat, que visitarà les persones sense llar identificades i veïns i veïnes que viuen en infrahabitatges i altres col·lectius vulnerables, als quals se’ls donarà consells per combatre les altes temperatures i se’ls subministrarà aigua i menjar. A més, i en els casos que es consideri necessari, se’ls traslladarà a les instal·lacions de la Creu Roja perquè es puguin dutxar. D’altra banda, aquest dijous i divendres la Unitat d’Emergència Social (UES) farà sortides en horari de 16.30 a 19 h per realitzar, de la mateixa manera, una tasca preventiva i de suport.
  • Obertura de centres cívics amb horari normal i al matí excepcionalment els que estan tancats. Sabadell compta amb un total de 12 centres cívics, dels quals 9 obren habitualment de dilluns a divendres en horari de matí, de 9 a 14 h i de 15.30 a 21 h. Els altres tres centres cívics que només obre en horari de tarda: Gràcia, Can Deu i Can Llong obriran aquest dies també en horari de matí, de manera excepcional. Així mateix, les biblioteques en horari normal.
  • Pel que fa a les fonts ornamentals, a partir de demà estan engegades ininterrompudament a les hores de més intensitat de calor, és a dir, entre les 12 i les 18 h. Es tracta de les fonts de les places de Llívia, dels Castanyers, del Pi, de la Creu de Barberà, del Pi-pi, de la Creu Alta, i de la Concòrdia. Les de la plaça de Catalunya i una de les de la plaça de Sant Roc s’estan reparant

  Així mateix, la Policia Municipal es manté en alerta. Per la seva banda, davant del risc d’incendis forestals, l’Ajuntament aconsella la ciutadania que prengui mesures de prevenció, sobretot al rodal. També s’ha activat agents rurals i dos cotxes ADF circularan preventivament pel rodal.

  D’altra banda, l’alcaldessa Marta Farrés s’ha posat en contacte amb la direcció de l’Hospital Taulí per explicar la situació dels proper dies i poder fer seguiment de les possibles afectacions relacionades amb la calor

  Davant del risc moderat d’incendis forestals, l’Ajuntament aconsella a la ciutadania que prengui mesures de prevenció, sobretot al rodal.

  Mesures d’autoprotecció

  L’Ajuntament de Sabadell recorda la importància de prendre algunes mesures d’autoprotecció per combatre les fortes temperatures, com hidratar-se sovint, evitar sortir al carrer en les hores de màxima insolació o fer activitat física en les hores de menys calor. També cal tenir cura dels animals de companyia, procurant que tinguin aigua i ombra a l’abast, treure’ls a passejar en les hores més fresques.

  Categories Ajuntament, Districtes, Centres Cívics, Govern, Biblioteques, Esports, Policia Municipal, Salut, Serveis socials Tags ajuntament, DISTRICTES, onada de calor