PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

08
Juliol
2020

Ple municipal del mes de juliol

A continuació, els principals punts del ple ordinari de juliol

El Ple ordinari del mes de juliol, celebrat el dia 7 de juliol, va aprovar de forma provisional el Pla de Millora Urbana del sector format per dues illes, entre la carretera de Barcelona i el carrer de Duran i Sors, que preveu, entre altres elements, la rehabilitació del vapor Casanovas, anteriorment denominat Jeroni Gibert. Aquest element protegit al Pla de Patrimoni PEPS acollirà, un cop rehabilitat, una residència per a gent gran. Més informació a la notícia completa.

Durant la sessió plenària també es van aprovar els dos festius locals per a l’any 2021, que seran el 10 de maig (la Salut) i el 6 de setembre (Festa Major).

Altres punts que es van tractar durant la part resolutiva del Ple van ser:

 • Aprovació inicial del Reglament de control intern de l'Ajuntament de Sabadell. Aprovat.
 • Aprovació del conveni únic de col·laboració entre l'Agència Tributària de Catalunya i l'Ajuntament de Sabadell en matèria tributària. Aprovat.
 • Aprovació inicial del Contracte Programa entre l'Ajuntament de Sabadell i Comunicacions Audiovisuals de Sabadell SLU, per a la prestació del servei públic de ràdio de l'Ajuntament de Sabadell 2020-2023. Aprovat.
 • Atorgament d'una subvenció directa de caràcter nominatiu a l'Associació Juvenil Sona Jove, per a la realització del Festival Embassa't de l'any 2020. Aprovat.
 • Atorgament d'una subvenció directa de caràcter nominatiu a la Fundació Bosch i Cardellach, per a l'edició del llibre L'economia de guerra a Sabadell, 1936-1939. Aprovat.
 • Atorgament d'una subvenció directa de caràcter nominatiu a la Fundació Privada Orquestra Simfònica del Vallès, per a la realització de diverses activitats culturals, socials i educatives durant l'any 2020. Aprovat.
 • Atorgament d'una subvenció directa de caràcter nominatiu a la Fundació Mirna Lacambra – Xavier Gondolbeu, per a la realització del XXIV curs de professionalització de joves cantants d'òpera. Aprovat.
 • Atorgament d'una subvenció directa de caràcter nominatiu a l'Associació Rialles, espectacles infantils i juvenils, per a la coorganització de les activitats del centre de creació, producció i exhibició La Sala Miguel Hernández durant l'any 2020. Aprovat.
 • Atorgament d'una subvenció directa de caràcter nominatiu a la Fundación Secretariado Gitano, per desenvolupar a la ciutat el programa operatiu d'inclusió social i de l'economia social del Fons Social Europeu durant l'any 2020. Aprovat.
 • Aprovació de les tarifes dels serveis funeraris municipals per a l'any 2020. Aprovat.
 • Atorgament de setze subvencions directes de caràcter excepcional per al desenvolupament dels casals d'estiu de l'any 2020. Aprovat.
 • Atorgament d'una subvenció directa de caràcter nominatiu a l'Institut de Drets Humans de Catalunya, per a l'execució del projecte Sensibilització de la ciutadania en la promoció dels drets humans durant l'any 2020. Aprovat.
 • Atorgament d'una subvenció directa de caràcter nominatiu a l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Sabadell, per a l'execució del projecte integral d'assessorament i assistència jurídica a víctimes de la violència racista, xenòfoba, homòfoba o de vulneració de drets humans durant l'any 2020. Aprovat.
 • Atorgament d'una subvenció directa de caràcter nominatiu a l'Associació AMICAL de Mauthausen, per a l'execució del projecte Sabadell-Mauthausen: Programa d'activitats 2020. Aprovat.
 • Atorgament d'una subvenció directa de caràcter nominatiu a la Federació d'Associacions de Veïns de Sabadell (FAVS), destinada al desenvolupament del seu programa general d'activitats per a l'any 2020. Aprovat.
 • Atorgament d'una subvenció directa de caràcter nominatiu a la Federació d'Associacions de Veïns de Sabadell (FAVS), destinada al desenvolupament d'un programa pilot al barri de Can Puiggener anomenat A-PORTA durant l'any 2020. Aprovat.
 • Modificació del contracte-programa subscrit el 23 de maig de 2014 entre l'Ajuntament de Sabadell i Serveis Medi Ambient SA (SMATSA) per a la compra de vehicles, maquinària i altres béns i equips. Aprovat.
 • Verificació del Text refós de la Modificació puntual del Pla general municipal d'ordenació de Sabadell de la unitat d'actuació UA-9 als carrers de Sant Pau i Zurbano (MPG-103). Aprovat.
 • Aprovació inicial de l'onzè expedient de modificació de crèdit del Pressupost General de l'Ajuntament de Sabadell per a l'exercici 2020. Aprovat.
 • Aprovació inicial del dotzè expedient de modificació de crèdit del Pressupost General de l'Ajuntament de Sabadell per a l'exercici 2020. Aprovat.
 • Aprovació inicial de la modificació de la plantilla de personal de l'Ajuntament de Sabadell per a l'exercici 2020. Aprovat.

A la part deliberativa i de control, el Ple va aprovar una moció presentada per l’entitat Casal Can Capablanca, en col·laboració amb Sanitàries en Lluita, per una sanitat 100% pública i un únic conveni. Així mateix, el ple va aprovar una moció presentada per Ciutadans per millorar la transparència i la rendició de comptes. A proposta del Partit dels Socialistes, també es va aprovar una moció per demanar al Govern de la Generalitat de Catalunya que aixequi la suspensió d'ajuts per contribuir a minimitzar l'impacte econòmic i social de la COVID-19 en els lloguers d'habitatge habitual.

El ple també va aprovar a proposta Junts per Sabadell una moció sobre la sostenibilitat de les escoles bressol públiques i privades. Tot i que el grup d’Esquerra Republicana de Catalunya portava a aprovació la moció per al desplegament de mesures efectives contra la segregació escolar, el punt va quedar sobre la taula a petició dels proposants.

El Ple va donar llum verda a la proposta del Partit dels Socialistes i Ciutadans sobre el retorn a l’activitat ordinària als centres d’atenció primària i el seu reforç amb professionals sanitaris. Per últim, el Ple va aprovar la moció presentada per Crida per Sabadell per iniciar el procés de repensar el model de gestió i objectius del Rebost Solidari.