PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • Novetats al servei de Policia Municipal de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Acte d'homenatge a l'atleta sabadellenca Carme Valero

 • Dispositiu Policia Municipal, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional

 • Noves millores als ferms i calçades per posar la ciutat al dia

 • Millora d'entorns escolars a Arraona i Gràcia

 • Entorn escolar Joaquim Blume

 • Centre de Serveis Socials Sud

 • Projecte per ampliar l’ús d’aigua regenerada i freàtica a Sabadell

 • Sabadell fa servir aigua regenerada per netejar carrers i regar

 • Nous elements per reduir la velocitat del trànsit a la ciutat

 • Noves actuacions per pacificar i eliminar barreres arquitectòniques a l'entorn de l'escola Xaloc

 • L’Ajuntament de Sabadell i TUS comencen les proves amb un autobús d’hidrogen, zero emissions

 • El programa d’inserció laboral a la zona del Ripoll i al Districte 6 fomenta la inserció laboral

 • La millora de ferms i voreres continua a diversos carrers de la ciutat

  04
  Juny
  2020

  Responsables municipals s’han reunit en línia amb les direccions dels centres públics de primària, en el marc de les trobades periòdiques que es realitzen amb l’àmbit educatiu

  Responsables municipals s’han reunit en línia amb les direccions dels centres públics de primària, en el marc de les trobades periòdiques que es realitzen amb l’àmbit educatiu

  Amb la voluntat de contribuir a evitar la bretxa digital i garantir que tots els infants i adolescents de la ciutat puguin seguir el nou curs amb normalitat, l’Ajuntament demana a la Generalitat que revisi si més nens i nenes precisen de tablets amb connexió a Internet. D’aquesta manera es podran estudiar i activar mecanismes per donar sortida a les necessitats i garantir que, en cas que hi hagi part telemàtica, tot l’alumnat pugui seguir  els continguts en igualtat de condicions. La situació actual dels centres i els estudiants ha estat un dels temes que s’han abordat durant la trobada en línia que aquest matí han mantingut representants municipals, encapçalats per l’alcaldessa, Marta Farrés, i el regidor d’Educació, Manuel Robles, amb els directors i directores dels centres de primària públics de la ciutat. Aquesta trobada es celebra habitualment dos cops l’any per comentar els diferents temes vinculats a l’àmbit educatiu.

  En aquest marc, a la reunió d’aquest matí, que per primer cop s’ha celebrat de manera telemàtica, s’han abordat el manteniment de les escoles, la preparació de cara al setembre i, atesa l’excepcional situació, els efectes que la COVID-19 està provocant en l’educació. Sobre aquesta qüestió, s’han detectat desajustos en les dades que en el seu moment va facilitar la Generalitat en relació al nombre d’infants i adolescents que precisaven de tablets amb connexió. Aquestes dades es van recollir a través de les direccions dels centres, però segons sembla els criteris no van ser uniformes per a totes les direccions i és a partir d’aquí on s’han detectat desajustos en alguns nivells educatius.  És per això que l’Ajuntament demana a l’administració autonòmica que revisi les dades i aclareixi quantes tablets més es necessiten, per tal d’evitar que de cara al setembre es torni a produir aquesta situació.

  Per tal de contribuir a reduir la bretxa digital, l’Ajuntament ha distribuït 376 tablets destinades a l’alumnat d’entre tercer i cinquè de primària de diversos centres educatius. Els dispositius facilitats a les escoles es consideren un préstec que en el seu moment retornaran als respectius centres i passaran a ser part de l’inventari de l’escola com a donació municipal.

  Les tablets adquirides per l’Ajuntament complementen el programa “Centres educatius en línia” del Departament d’Educació de la Generalitat. En aquest cas, els dispositius de l’administració autonòmica s’han distribuït prioritzant infants i adolescents de centres de màxima complexitat com també aquells estudiants de la ciutat en situació de dificultat que cursa estudis de sisè de primària, quart d’ESO, batxillerat i cicles formatius, en tractar-se de cursos on es canvia d’etapa educativa. Així mateix, s’ha volgut cobrir la necessitat d’altres cursos intermitjos.

  Categories Educació Tags bretxa digital, centres educatius, escoles