PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

10
Gener
2019

S’estrena un nou programa per preparar 100 joves en atur en el sector de la restauració

El projecte es desenvoluparà a l’Escola de Restauració

L’Ajuntament de Sabadell estrena el programa Sabadell Talent Jove, un projecte amb l’objectiu que joves en situació d’atur puguin rebre formació i orientació professional per incorporar-se al sector de la restauració (cuina, sala i pastisseria) i alhora fer pràctiques en empreses del sector. El programa, de 12 mesos de durada, es desenvoluparà principalment a les instal·lacions de l’Escola de Restauració, situada a l’edifici Vapor Llonch.

Es tracta d’un programa subvencionat per a les persones participants. Sabadell Talent Jove està cofinançat amb un import de 423.686,50 € pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d'Ocupació Juvenil d'acord amb els Projectes Singulars de Garantia Juvenil.

Segons el regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro,

“ajudar a invertir les preocupants dades d’atur juvenil és una prioritat per a aquest govern, per això apostem per trobar vies de finançament que ens permetin desenvolupar programes adreçats a aquest col·lectiu alhora que donem resposta a persones d’altres edats”.

En total, el nou programa inclou 100 places. Per poder-hi participar, cal tenir entre 16 i 29 anys, estar inscrit com a demandants d’ocupació a l’OTG i dins el sistema de Garantia Juvenil. Pel que fa al nivell d’estudis, no cal disposar de formació professional i no és necessari tenir el títol de l’ESO.

Preinscripció oberta

La preinscripció està oberta i durant gener de 2019 es farà el procés de selecció de participants. Les persones interessades han de contactar amb l’equip de suport a joves de Promoció Econòmica de Sabadell, SL, per telèfon o presencialment en horari de dilluns a divendres, al matí de 9 a 2, a l’edifici del Vapor Llonch o al Centre de Formació Cal Molins.

Escola de Restauració

Aquest programa encaixa amb la nova aposta pedagògica de l’Escola de Restauració iniciada l’últim any. L’Escola ha avançat en la seva definició de model adaptat a les necessitats actuals del sector i que requereix professionals amb un alt grau d’especialització. L’últim any, s’ha ampliat i diversificat el ventall d’especialitats formatives i alhora s’ha promogut que l’oferta formativa arribi a nous col·lectius.

L’aposta per un model molt més pedagògic i no pas productiu ha permès durant el 2018 preparar 200 persones, per mitjà de 4 programes diferents, desenvolupant un total de 1.727 hores de formació. S’ha comptat amb la col·laboració de 30 empreses del sector, que han acollit persones en pràctiques generant així sinergies entre l’Escola, el sector i la ciutat. El grau de satisfacció del conjunt de les persones participants supera la nota de 8 en una escala de 10.