PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

02
Juliol
2018

Sabadell, Barberà, Castellar i Ripollet s’alien per lluitar contra l’atur i millorar la competitivitat del sector metall

Els municipis treballaran conjuntament en el marc de la 3a edició del programa MetallVallès

Sabadell, Barberà, Castellar i Ripollet s’alien per lluitar contra l’atur i millorar la competitivitat del sector metall

Els Ajuntaments de Sabadell, Barberà del Vallès, Castellar del Vallès i Ripollet s’uneixen per desenvolupar la tercera edició del projecte MetallVallès amb el suport dels 14 municipis que conformen l’àmbit de l’Estratègia Territorial de l’àmbit de la Conca del Ripoll i la Riera de Caldes, ASCAMM, Centre Metal·lúrgic, Eurecat, Federació empresarial del metall i PIMEC.

Aquesta és una de les iniciatives finançades per la Diputació de Barcelona dins el programa “Ocupació a la Indústria Local” per millorar la inserció laboral de persones en sectors industrials fortament consolidats dins d’un territori i donar suport a empreses amb perspectives de creixement i potencialment generadores d’ocupació de qualitat.

El cas de MetallVallès, s’ha centrat en promoure l’ocupació i la competitivitat de la indústria metal·lúrgica donat el pes que aquest sector té en el territori. Segons el regidor de treball i empresa, Eduard Navarro

es torna a reeditar per tercera vegada consecutiva atès els bons resultats de MetallVallès i donat que les empreses de la zona mantenen la necessitat de contractar perfils més especialitzats com ajustadors, electromecànics o matricers. A la vegada amb aquest projecte d’especialització sectorial i territorial volem donar resposta a les necessitats de relleu generacional i d’especialització del personal de les empreses del metall

En aquesta tercera edició l’abast del projecte va més enllà dels quatre municipis executors de MetallVallès i s’estén al conjunt de les 14 ciutats que formen part de l’Estratègia Territorial de la Conca del Ripoll i la Riera de Caldes (CRIRC). La tercera edició de MetallVallès tindrà una durada de 2 anys.

MetallVallès s’adreça tant a professionals en recerca de feina i que ja tenen ocupació o objectius en el sector del metall i a empreses metal·lúrgiques que tinguin necessitat de contractar personal. Els eixos principals de treball en aquesta tercera edició seran fomentar les vocacions professionals vinculades amb el metall entre els joves i incrementar la presència de la dona en la indústria. També es preveuen accions formatives especialitzades i es promouran actuacions per crear sinergies empresarials i fomentar la cooperació territorial i la competitivitat de la denominada nova indústria on es troben les empreses de serveis destinades a la producció industrial i la indústria 4.0 de base tecnològica.

Balanç 1a i 2a edició

MetallVallès es va posar per primera vegada en marxa durant 2015 i fins 2017 els resultats de la 1a i 2a edició ha comptat amb 553 persones i 267 empreses participants amb un balanç de 259 contractacions assolides, superant les xifres inicials previstes. El perfil de les persones participats en MetallVallès ha sigut molt divers pel nivell de competències com pel tipus d’actuacions que han rebut. Així hi ha persones que només han assistit a una sessió informativa, i d’altres que també han participat en formacions de més de 300 hores, en estades pràctiques en empreses o en ofertes de treball, tot depenent del nivell de motivació i implicació en la millora de l’ocupabilitat que han mostrat les persones assistents. En concret, prop d’1 de cada 2 persones ha trobat feina amb MetallVallès.

El 47% de les ofertes de treball gestionades han estat amb ocupacions vinculades amb l’àmbit de la soldadura, ajustatge i muntatge i també mecanització. El 48% dels contractes efectuats han estat per una durada superior als sis mesos.