PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

16
Març
2021

Sabadell impulsa els Plans d’Igualtat a les empreses i entitats socials de la ciutat amb unes jornades de bones pràctiques el 24 i 25 de març

Sabadell impulsa els Plans d’Igualtat a les empreses i entitats socials de la ciutat amb unes jornades de bones pràctiques el 24 i 25 de març

El 24 i 25 de març s’organitzen les primeres jornades de bones pràctiques en el marc dels Plans d’Igualtat a les empreses i entitats socials a Sabadell, una iniciativa conjunta de l’Ajuntament de Sabadell i els agents socials i econòmics de la ciutat. L’objectiu és fomentar els Plans d’Igualtat a les organitzacions per fer visible el compromís i treballar a favor de la igualtat de gènere i el respecte a la diversitat sexual.

“La discriminació a les dones es combat des de molts àmbits diferents”,

ha dit la tinenta d’alcaldessa de Feminismes, Benestar Animal i Participació, Marta Morell.

“L’àmbit laboral és un dels espais on les desigualtats es posen de relleu de manera especialment greu, començant per la bretxa salarial, un dels factors més preocupants a l’actualitat”, ha conclòs Morell, “i cal combatre les desigualtats per raó de gènere allà on es detecten”.

En totes dues sessions s’ha previst una primera part formativa i una segona en què empreses i entitats socials exposaran les bones pràctiques que han dut a terme en àmbits com la reducció de la bretxa salarial, la millora de la conciliació i la coresponsabilitat familiar, la formació en matèria d’igualtat per tota la plantilla o el treball en equip amb especial èmfasi en el treball reproductiu i de cures.

“La feina que poden fer les empreses en l’àmbit de la igualtat és molt àmplia”, ha destacat la tinenta d’alcaldessa, “i estic segura que moltes empreses sabadellenques tenen ganes d’acabar amb la discriminació laboral cap a les dones”.

Per la seva part la tinenta d’alcaldessa de Desenvolupament Econòmic i Impuls Administratiu, Montse González, ha destacat que

“per a que en les empreses hagi més paritat també des de l’Ajuntament de Sabadell hem impulsat formació adreçada a dones en ocupacions on estan subrepresentades o també fomentem les vocacions tecnològiques entre les noies, o projectes d’apoderament de dones emprenedores i empresàries de la ciutat entre altres coses. En definitiva, accions per contribuir a la igualtat en l’àmbit laboral i empresarial”.

El dia 24 es comptarà amb una presentació de la direcció general d’Igualtat de la Generalitat de Catalunya, que exposarà les eines i recursos que s’ofereixen des d’aquest organisme per l’elaboració i implementació dels Plans d’Igualtat. D’altra banda, el dia 25 des del Consorci per la Formació Contínua de Catalunya es donaran a conèixer programes i alternatives formatives relacionades amb la matèria.

Les jornades seran en horari de tarda, de 16 a 18h, i s’hi podrà assistir de forma telemàtica. Les inscripcions estan obertes a empreses, entitats socials i particulars, mitjançant un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. A les xarxes socials les jornades es podran seguir amb les etiquetes #PlansIgualtatSbd i #SabadellMesIgualitaria.

Aquestes jornades són una iniciativa conjunta de Feminismes i Diversitat i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sabadell i  l’Ateneu Cooperatiu, Cambra de Comerç de Sabadell, CCOO, CIESC, PIMEC, Plataforma Vàlua i UGT, amb el suport de la direcció general d’Igualtat i el Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya. És una de les propostes incloses en el programa del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, enguany dedicat a les dones joves i treballadores.

Consulta el programa complet de les jornades