PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

29
Gener
2020

Sabadell participa en un projecte per incentivar entre els joves les vocacions científiques, tecnològiques, en enginyeria i en matemàtiques

És una iniciativa conjunta amb els ajuntaments de Sant Quirze i Barberà, adreçada a alumnat de 4t d’ESO

Sabadell participa en un projecte per incentivar entre els joves les vocacions científiques, tecnològiques, en enginyeria i en matemàtiques

Tasta i Testeja Tecnologia, les 3Ts. Aquest és el nom del projecte que es posa en marxa aquest curs acadèmic per impulsar les vocacions científiques, tecnològiques, en enginyeria i matemàtiques (vocacions STEM, per les seves sigles en anglès) entre els joves. Es tracta d’una iniciativa conjunta entre els ajuntaments de Sabadell, Sant Quirze del Vallès i Barberà del Vallès, adreçada a alumnat de 4t d’ESO, amb finançament de la Diputació de Barcelona dins la línia de projectes singulars de dinamització del Teixit productiu.

En total hi participen 80 alumnes dels instituts Pau Vila de Sabadell (20 alumnes),  Bitàcola de Barberà del Vallès i Salas i Xandri de Sant Quirze del Vallès. Durant el projecte, el professorat rebrà formació tècnica per part de la Universitat Autònoma de Barcelona i el Centre de Visió per Computador, ajudant a definir les activitats que treballarà l’alumnat a les aules, sempre en relació amb el currículum de secundària.

Es farà un acompanyament en programació i robòtica, matemàtiques i estadística, així com una introducció a la Intel·ligència Artificial i la visió per computador. La primera activitat conjunta de l’alumnat ha tingut lloc avui, dimecres 29 de gener, al Centre de Visió per Computador, on s’ha presentat el projecte i alhora l’alumnat ha pogut visitar l’escola d’enginyeria de la UAB. Entre altres coses, s’ha lliurat el material per a la construcció  de cotxes de muntatge propi (Jetson Bots).

El foment de les vocacions STEM es fa des de 3 pilars: la motivació de l’alumnat, la formació de professorat i la col·laboració amb empreses i entitats del món científic i tecnològic. Des de l’àmbit de secundària, el foment fa especial èmfasi en les noies i busca impulsar la participació de les generacions futures en l’àmbit tecnològic.

El projecte també pretén donar a conèixer la recerca i l’educació universitària a Catalunya en l’àmbit de l’enginyeria i les ciències de la computació. D’aquesta manera, es busca donar resposta a la creixent demanda laboral en el sector TIC i poder donar resposta a les empreses innovadores de l’àrea del Vallès que aposten per les noves tecnologies.