PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Can Deu i Sant Julià

 • Novetats al servei de Policia Municipal de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Acte d'homenatge a l'atleta sabadellenca Carme Valero

 • Dispositiu Policia Municipal, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional

 • Noves millores als ferms i calçades per posar la ciutat al dia

 • Millora d'entorns escolars a Arraona i Gràcia

 • Entorn escolar Joaquim Blume

 • Centre de Serveis Socials Sud

 • Projecte per ampliar l’ús d’aigua regenerada i freàtica a Sabadell

 • Sabadell fa servir aigua regenerada per netejar carrers i regar

 • Nous elements per reduir la velocitat del trànsit a la ciutat

 • Noves actuacions per pacificar i eliminar barreres arquitectòniques a l'entorn de l'escola Xaloc

 • L’Ajuntament de Sabadell i TUS comencen les proves amb un autobús d’hidrogen, zero emissions

 • El programa d’inserció laboral a la zona del Ripoll i al Districte 6 fomenta la inserció laboral

 • La millora de ferms i voreres continua a diversos carrers de la ciutat

  27
  Octubre
  2023

  Sabadell presenta les accions per fomentar la corresponsabilitat

  Hi ha servei de canguratge en biblioteques, centres cívics, casals comunitaris i mercats municipals

  Sabadell presenta les accions per fomentar la corresponsabilitat

  Sabadell impulsa les polítiques municipals per fomentar la corresponsabilitat i promoure així un repartiment just de les tasques de la llar i també les tasques de cura entre els membres de la família. Totes les persones d’una llar tenen el deure de ser cuidadors/es i el dret a ser cuidades.

  En el marc del pla Corresponsables es duen a terme a la ciutat diverses iniciatives. Des de l’Ajuntament s’han posat en marxa diferents accions gratuïtes adreçades a infants i joves d’entre 0 i 16 anys, com ara activitats de lleure educatiu, amb el canguratge com a principal mesura, i garantint la supervisió de menors per part de professionals amb titulació especialitzada.

  La regidora d’Igualtat i LGTBI+, Rosa Pareja, ha presentat avui les diferents actuacions que l’Ajuntament posa a disposició de la ciutadania.

  “El què volem és donar un fort impuls a les polítiques municipals pel dret al temps. Quan parlem de la corresponsabilitat, parlem d’un repartiment just de les tasques de la llar i també les tasques de cura entre els membres de la família. I fer-ho, a més, de manera gratuïta i amb personal professional”, ha afirmat la regidora.

  Es tracta d’accions finançades pel Ministeri d’Igualtat, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament, amb una inversió de 800.000 euros. L’objectiu central és fer un desplegament d’activitats de cura a la infància i per als joves que impliqui alliberar el temps a les famílies. A més, també es promou professionalitzar les cures, generar ocupació de qualitat de manera gratuïta per a les famílies i fomentar un repartiment equitatiu de les tasques relaciones amb la cura de menors.

  Al llarg del curs 2023-24, l’Ajuntament ha posat en marxa diversos Espais Cangur i serveis de canguratge en equipaments municipals. Tenen caràcter universal (accés per ordre d’inscripció i/o arribada) i gratuït. L’estimació de places disponibles és de 650 i es contractaran 80 persones (amb titulació de monitor/a en el lleure o el cicle formatiu d’educació infantil, d’esports o el d’animador/a sociocultural).

  Centres cívics i casals comunitaris

  En el cas d’aquests espais, estan adreçats a infants d’entre 3 i 12 anys i funcionen les tardes de dilluns a divendres de 16:45 a 19:45h, on monitors i monitores titulades es fan càrrec dels menors i els proposen activitats lúdico-educatives. Les inscripcions es poden fer de manera presencial, per telèfon (621 25 54 76) o bé escrivint un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Els espais són:

  • Centre Cívic de Ca n’Oriac
  • Centre Cívic de Torre-romeu
  • Casal Cívic i Comunitari Sabadell – Centre
  • Casal Cívic i Comunitari Sabadell - Gràcia

  Biblioteques

  A les Biblioteques del Sud i Vapor Badia s’ofereix també el servei de canguratge a infants de 3 a 6 anys, de dilluns a divendres en horari de 16:30 a 19:30h i serà a cadascun dels equipaments on es pot fer la inscripció de manera presencial.

  Ludoteca de Can Puiggener

  La Ludoteca de Can Puiggener està ubicada dins del Centre Cívic del barri i dona servei per a menors d’entre 3 i 11 anys, de dilluns a dijous des de les 16:30h fins a les 19:30h. En aquest cas, és necessari formalitzar la inscripció prèvia al centre: 93 723 78 09 i 685 288 346 o bé de manera presencial.

  Mercats municipals

  Els mercats municipals dels Merinals, Creu Alta i Central disposen d’espais infantils on s’hi fan activitats d’entreteniment els divendres a la tarda i els dissabtes al matí. El servei s’adreça a infants de 3 a 8 anys, que estaran a càrrec de professionals del lleure. D’aquesta manera es facilita a les famílies que puguin fer les compres al mateix mercat.

  L’horari d’aquest servei, que funciona amb un registre que inclou les dades de contacte de les persones responsables, serà els divendres de 17 a 20h, i els dissabtes de 10.30 a 13.30h.

  Activitats organitzades per l’Ajuntament

  Per facilitar l’assistència a algunes activitats organitzades per l’Ajuntament (conferències, sessions formatives o altres), es posa a disposició de les persones assistents un espai cangur mentre duri l’activitat. Per a més informació, es pot demanar a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

  Més informació: https://web.sabadell.cat/corresponsables

  Categories Comerç, Gènere, feminismes, LGBTI, Drets Civils i Gènere Tags Corresponsabilitat, Espai Cangur