PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

17
Mai
2019

Segona jornada de venda de productes fets per les cooperatives creades per alumnes amb el projecte CUEME

Serà el proper dilluns, a l’entorn del Mercat Central, amb les escoles Floresta, Arraona i Can Deu

L’entorn del Mercat Central de Sabadell tornarà a acollir, el proper dilluns, 20 de maig, una jornada de venda de productes fets per les cooperatives que aquest curs han creat alumnes de la ciutat dins el projecte de Cultura Emprenedora CUEME. En aquesta ocasió, protagonitzaran la jornada infants de les escoles Floresta, Arraona i Can Deu, que comercialitzaran els seus productes després que el 6 de maig, les parades anessin a càrrec dels nens i nenes de les escoles Cifuentes i Enric Casassas. La segona jornada es portarà a terme de 10 a 12 h. Aquest curs, en el projecte de Cultura Emprenedora hi participen més de 200 infants de 5è i 6è de primària de 5 centres educatius, que han creat un total de 9 cooperatives.

Impulsat per l’Ajuntament, en el marc d’un projecte més ampli de la Diputació de Barcelona, el programa CUEME vol apropar l’alumnat a les característiques i beneficis que implica l’emprenedoria. En aquest sentit, ofereix als centres educatius l’orientació i suport per a la creació de cooperatives per part de l’alumnat, de manera que els nens i nenes coneixen diferents elements vinculats a la creació d’empreses i les possibilitats del treball autònom, tot reforçant alhora valors, hàbits i capacitats com la creativitat, la innovació, la responsabilitat social, l’autonomia personal, el treball en equip, l’assumpció de riscos, la relació amb l’entorn i coneixements matemàtics i lingüístics.

En el programa és clau el paper del professorat i l’acompanyament de tot el claustre docent. Així mateix, cadascuna de les cooperatives dels infants té una altra cooperativa en actiu com a mentora, que els assessora durant el procés. En aquest curs han fet apadrinament Educació Eqüestre, Espai Obert, CIPO i Camper Diem. També per treballar els elements previs com la imatge i logotip de cada cooperativa, les escoles i alumnes han comptat amb el suport dels estudiants del cicle formatiu de Grau Superior de Gràfica Publicitària de l’Escola Illa.

Les cooperatives creades per l’alumnat aquest curs són Can 5è, Manuart, Proesc5, Cocisa, Crafts with Style, Awesome Art, CEFFS, Floresta Industries i Nuus Coop.