PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

03
Maig
2019

Els infants que han creat cooperatives amb el projecte CUEME vendran els productes a l’entorn del Mercat Central

El projecte pretén reforçar valors, hàbits i capacitats com la creativitat, la innovació, la responsabilitat social, l’autonomia personal i el treball en equip

L’alumnat de 5è i 6ède primària que enguany ha creat cooperatives, en el marc del projecte CUEME de Cultura Emprenedora, vendrà els seus productes els propers dilluns 6 i 20 de maig. Les dues jornades de venda es portaran a terme de 10 a 12 del matí a diferents parades que s’ubicaran a l’entorn del Mercat Central. Aquest curs prenen part en el projecte més de 200 infants de 5 centres educatius, que han creat un total de 9 cooperatives. El dilluns 6 de maig, comercialitzaran els seus productes els infants de les escoles Cifuentes i Enric Casassas i el dilluns 20, l’alumnat de les escoles Floresta, Arraona i Can Deu.

Aquest 2018-2019 i per sisè any consecutiu, el projecte CUEME vol apropar els infants a les característiques i els beneficis que impliquen l’emprenedoria i la creació d’empreses. Impulsat per l’Ajuntament en el marc d’un projecte més ampli de la Diputació de Barcelona, el programa ofereix als centres educatius l’orientació i el suport perquè els alumnes creïn cooperatives. D’aquesta manera, els nens i nenes coneixen diferents elements vinculats a la creació d’empreses i les possibilitats del treball autònom i reforcen valors, hàbits i capacitats com la creativitat, la innovació, la responsabilitat social, l’autonomia personal, el treball en equip, l’assumpció de riscos, la relació amb l’entorn i coneixements matemàtics i lingüístics.

Durant el projecte, l’alumnat, per grups, ha de constituir una cooperativa com una fórmula empresarial de gestió democràtica i participativa. Així, durant el procés han decidit aspectes com la manera d’estructurar la cooperativa i l’aportació inicial o capital social per produir i definir el producte, que han elaborat i comercialitzaran els propers dies a l’entorn del Mercat Central.

Els diners obtinguts amb la venda de productes serviran per amortitzar la inversió simbòlica que cada infant ha hagut de fer i, en el cas d’obtenir benefici, un percentatge anirà destinat a l'entitat de caràcter social que ells mateixos triïn, reforçant també, en aquest cas, el valor de la solidaritat.

En el programa és clau el paper del professorat. Així mateix, cadascuna de les cooperatives dels infants té una altra cooperativa en actiu com a mentora, que els assessora durant el procés. En aquest curs han fet apadrinament Educació Eqüestre, Espai Obert, CIPO i Camper Diem. També per treballar els elements previs, com la imatge i logotip de cada cooperativa, les escoles i alumnes han comptat amb el suport dels estudiants del cicle formatiu de Grau Superior de Gràfica Publicitària de l’Escola Illa.

Les cooperatives creades per l’alumnat aquest curs són Can 5è, Manuart, Proesc5, Cocisa, Crafts with Style, Awesome Art, CEFFS, Floresta Industries i Nuus Coop.