PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

10
Juliol
2018

Més de 85.000 persones han assistit als espectacles dels teatres municipals de la temporada 17/18

L’ocupació s’incrementa un 5% en relació amb la temporada anterior

Més de 85.000 persones han assistit als espectacles dels teatres municipals de la temporada 17/18

La temporada de teatres municipals 2017/2018 ha registrat una assistència superior a les 85.100 persones, que han gaudit dels 260 espectacles oferts entre els quatre equipaments escènics municipals (La Faràndula, Principal, l’Estruch i LaSala). S’hi han fet funcions de diverses disciplines, des del teatre, la dansa, el circ, la música clàssica, música moderna i els nous formats escènics. La temporada tanca amb un increment d'un 5% d' ocupació en relació amb la temporada anterior.

L’impuls econòmic i l’accent s’ha posat en aquesta ocasió en la programació teatral d’El Principal i de l’Estruch i en consolidar el cicle de concerts de música moderna que s’havia iniciat la temporada anterior.

Aquest impuls s’ha vist clarament recompensat en l’ocupació de públic ja que en aquesta ocasió el Principal ha arribat al 80,37% d’ocupació, pel 56,85% que hi havia hagut en la temporada anterior. Alguns dels responsables d’aquest augment han estat les produccions com Art, de Yasmina Reza; Paraules encadenades, de Jordi Galceran; Calígula, d’Albert Camus; Federico García Lorca, de Pep Tosar i Cyrano, basat en l’obra d’Edmond Rostand.

Durant el balanç fet avui de la temporada la regidora de Cultura, Montserrat Chacon, ha destacat que

la temporada ha estat exitosa i hem constatat que la causa ha estat el bon funcionament de les dues línies de treball que hem implementat

Chacon també ha remarcat el treball que s’està fent en termes d’accessibilitat a la programació,

incorporant elements com ara els bucles magnètics per a persones sordes; aplicant descomptes del 50% per a titulars de la targeta acreditativa de la discapacitat; o les bonificacions per a col·lectius com per exemple els menors de 12 anys

a més d’altres iniciatives com l’Apropa Cultura adreçada als col·lectius amb risc d’exclusió.

Programació teatral i música moderna

A L’Estruch també s’ha apostat per reforçar la programació teatral i l’ocupació ha estat del 92,74%, creixent en relació amb l’any passat (83,60%). Títols d’aquesta temporada han estat: Autorretrato de un joven capitalista español, protagonitzat per Alberto San Juan; Perra de nadie, de Marta Carrasco, i títols de companyies sabadellenques com Dives, de la companyia Seixanta; Ai, Carai d’Encert teatre; i Un matrimoni de Boston, interpretat per Teatre d’Aprop.

La línia de música moderna que es va iniciar al Teatre Principal la temporada 16/17 es consolida i puja també l’ocupació passant del 32,15% de l’anterior temporada a un 66,45% d’aquesta. El públic de la música moderna ha pogut gaudir del concert de Gemma Humet i Lu Rois l’octubre de l’any passat, The Gramophone Allstars Big Band el febrer i el concert de Christina Rosenvinge per l’abril.

Avanç de la propera temporada

La nova temporada incorpora alguns espectacles destacats com ara: Un tret al cap de Pau Miró, amb Emma Vilarasau, el 7 d’octubre; Èdip de Sòfocles, amb la direcció d’Oriol Broggi, el 21 d’octubre; Els darrers dies de la Catalunya Republicana basat en l’obra de l’escriptor Rovira i Virgili el 17 de novembre; i el concert de música moderna de Xarim Aresté que presenta Polinèsies, el 27 d’octubre al Principal.

A l’Estruch també es veurà l’espectacle de la Companyia Pepa Plana - Pallasses a L’Estruch el 29 de setembre, així com AKA, protagonitzat per Alberto Salazar el 30 de novembre, entre molts d’altres. Aquests i alguns més ja es poden comprar les entrades en les taquilles dels teatres municipals i per la pàgina web.