PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

15
Juny
2018

Un cop d’ull al consum, nova sessió formativa adreçada a alumnes de 3r d’ESO

Organitzada conjuntament amb la Diputació de Barcelona

Un cop d’ull al consum, nova sessió formativa adreçada a alumnes de 3r d’ESO

Alumnes de 3r d’ESO de l’Institut Pau Vila han participat aquest matí en una sessió formativa organitzada per la Diputació de Barcelona conjuntament amb l’Ajuntament de Sabadell.La sessió, d’una hora de durada, ha pretès introduir de manera general als alumnes en el món del consum a partir del coneixement dels drets i deures dels consumidors i dels mecanismes per poder-los exercir.

En el transcurs de la xerrada s’han exposat casos pràctics, s’ha fet un test sobre informació bàsica, s’ha passat un vídeo divulgatiu i s’ha explicat una fitxa amb frases importants per als consumidors responsables.

En aquest sentit, la regidora de Comerç, Consum i Turisme, Marisol Martínez, assenyala que

des de l’OMIC estem reforçant el coneixement dels drets i deures dels consumidors perquè estem convençuts que cal educar el ciutadà, en aquest cas els més joves, perquè prenguin consciència de la condició de persona consumidora que els és pròpia i, així, puguin arribar a ser consumidors crítics i actius.

La sessió d’avui s’emmarca en les xerrades-taller que està impulsant l’OMIC aquest any. A hores d’ara s’han fet ja dues sessions, aquesta a l’Institut Pau Vila i una altra al Centre de formació Taulé Viñas. D'aquesta manera els alumnes de Secundària aprenen a copsar la importància de consumir responsablement, atenent a la informació dels productes i coneixent els seus drets i deures a l'hora de reclamar, si cal. A més, es preveu que a l’octubre es faci una nova xerrada sobre els primers productes financers a l'Institut Sabadell.