PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

SERVEI DE MEDIACIÓ COMUNITÀRIA

Àmbit associatiu

6La mediació possibilita a les entitats sense ànim de lucre analitzar i gestionar situacions de discrepàncies i/o conflictes que s’originen dins de les pròpies entitats o en la interacció amb altres.

Les entitats compten amb espais de relació on la participació i implicació de les persones és fonamental pel desenvolupament de la finalitat de l’entitat. El bon funcionament d’una associació passa per una bona gestió dels aspectes organitzatius, funcionals, relacionals i de comunicació.

Dins d’una entitat o associació un conflicte pot generar molt malestar entre els seus membres fins el punt d’afectar les activitats que s’hi desenvolupen o provocar que persones sòcies i/o voluntàries es desvinculin de l’entitat.

Tipologia de conflictes que poden aparèixer:

  • Conflictes d’organització interna
  • Conflictes entre els membres de l’entitat
  • Conflictes amb altres entitats o persones de fora l’entitat

En els casos en que la pròpia entitat no trobi estratègies per poder resoldre els conflictes demanar ajuda a algú extern i imparcial, pot ser un camí per desencallar la situació d’una manera pacífica, constructiva i respectuosa. Un conflicte per a una entitat o organització pot ser una oportunitat de revisió, canvi i millora.

>> Si voleu demanar una mediació o consultar-nos qualsevol dubte ho podeu fer aquí.

>> L'Ajuntament compta amb una Oficina d'Entitats que dona suport personalitzat i assessorament a les entitats i associacions de la ciutat. 

 

 

També et pot interessar...