PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
ASSEMBLEA COMARCAL CREU ROJA A SABADELL - VALLÈS SUD
Tipus de Crida:
Periòdica
Àmbit d'actuació:
Social

Projecte adreçat a infants i adolescents en risc d'exclusió social.


Es faran accions a més de 90 espais per arribar a totes les escoles

S’aproven les obres per millorar els entorns escolars de la ciutat

La Junta de Govern Local ha aprovat avui de forma inicial les obres per millorar els entorns de totes les escoles de la ciutat. El projecte té per objecte la definició i millora de la senyalització horitzontal dels entorns escolars a Sabadell i, per altra banda, la reurbanització i millora urbana dels entorns escolars a tres centres educatius: l’Escola Sant Julià, l’Escola Samuntada i l’Escola Joaquim Blume. Aquestes actuacions compten amb un pressupost de 506.731,06 euros i un termini d’execució de dos mesos.

Senyalització horitzontal de 92 entorns escolars

Un dels objectius principals de les accions dirigides als camins i entorns escolars és la millora de la seguretat dels infants en l’itinerari cap a l’escola. El projecte inclou actuacions per donar visibilitat i millorar la seguretat i senyalització del tots els entorns escolars de la ciutat. En aquest sentit, es proposa actuar en els passos de vianants immediats als centres educatius i en aquells que es troben en els itineraris principals dels alumnes.

L’acció compta amb un pressupost de 99.957,99 euros i consisteix a pintar la base del pas de vianants en color vermell i afegir un segell en groc amb la paraula ESCOLA, per donar atenció als vehicles.

Escoles Samuntada, Sant Julià i Joaquim Blume

D’altra banda, continuant amb la tasca ja iniciada de millora dels entorns escolars, s’aproven el projectes dels entorns de les escoles de Sant Julià, Samuntada i Joaquim Blume. Aquests seran els primers projectes d’una nova metodologia que s’aplicarà en les actuacions relatives a la mobilitat escolar que es facin d’ara endavant, en un doble vessant que integra l’acció amb la pedagogia.

Els projectes preveuen mesures de gestió del trànsit i millores en l’espai públic com ara l’ampliació de voreres o dels espais d’estada propers al centre. També s’inclouen millores en el verd urbà, accions en la calçada com ara reductors de velocitat, passos de vianants elevats i la millora de la seguretat en els cenreuaments. Aquestes actuacions s’executaran de manera tàctica, utilitzant pintura i elements de mobiliari. Per a l’elaboració de la proposta, s’han dut a terme taules de treball amb les comunitats educatives i enquestes a l’alumnat, com agents principals.

Pel que fa al finançament, les actuacions als tres centres educatius, que compten amb un pressupost de 406.803,07 euros, són projectes EDUSI i estan cofinançats al 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional FEDER. 

Aquest conjunt de millores, amb una inversió global superior al milió d’euros, arriba després d’haver renovat completament el carrer de Pérez Moya, que dona accés a l’Escola Serra al sud i dels treballs de reurbanització dels entorns de l’Escola Pau Casals, que a hores d’ara estan força avançats. Així mateix, entre altres accions, les obres de transformació del carrer de la Indústria permetran millorar la mobilitat cap als centres educatius de la zona.

Dimecres 25 de maig de 2022 a les 09:30h
Ubicació: Sabadell

Assistents:

Dimecres 25 de maig de 2022 a les 09:30h
Ubicació: Regidoria d'Acció Social

cartell EspaisMemoria 1 junyEl proper dimecres 1 de juny a les 12.30 hores tindrà lloc la presentació de la senyalització de dos nous Espais de Memòria a Sabadell. Es tracta de les Escoles del Bosc de Can Rull (edifici de l’actual Centre de Formació d’Adults Can Rull) i la placa del carrer Francesc Macià (ara carrer Gràcia, a la cantonada amb el c. de l’Escola Pia).

Aquesta senyalització es fa en el marc de la Xarxa d’Espais de Memòria del Memorial Democràtic de Catalunya, a la qual Sabadell hi està adherida. El Pla de Memòria Democràtica (2022-2026) de l’Ajuntament de Sabadell ha previst la senyalització d’almenys dos Espais de Memòria cada any en el marc d’aquest conveni.

 

Dimecres 25 de maig de 2022 a les 10:30h
Ubicació: Sabadell

Dimecres 25 de maig de 2022 a les 11:00h
Ubicació: Regidoria d'Acció Social

Dimecres 25 de maig de 2022 a les 12:00h
Ubicació: Regidoria d'Acció Social

Assistents: Cap de Servei d'Habitatge

Dimecres 25 de maig de 2022 a les 13:00h
Ubicació: Regidoria d'Acció Social

Dimecres 25 de maig de 2022 a les 14:00h
Ubicació: Regidoria d'Acció Social