PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
           

CONSUM

07
Febrer
2024

Consells per a unes compres segures i responsables per Carnestoltes

Consells per a unes compres segures i responsables per Carnestoltes

Les disfresses i accessoris de Carnestoltes han de complir uns estàndards de qualitat i seguretat. Per aquest motiu, l’Ajuntament vol recordar alguns consells i recomanacions de l’Agència Catalana de Consum. Així mateix, es recorda que en cas de detectar alguna irregularitat en els productes adquirits, les persones consumidores es poden adreçar a l’Oficina Municipal del Consumidor, on rebran l’assessorament necessari.

Els consells i recomanacions són:

 • Les disfresses infantils es consideren joguines. Comproveu que siguin adequades a l’edat de l’infant i eviteu la distinció sexista.
 • Els infants menors de 7 anys no poden portar cordills a la zona del coll; si tenen més de 7 anys, els cordills no poden ser superiors a 7,5 cm de llargada.
 • Assegureu-vos que les màscares tenen prou orificis de ventilació i que s’adeqüen a l’edat de la persona que l'ha de fer servir.
 • El maquillatge ha d’indicar la caducitat i els components per evitar al·lèrgies (protegiu la pell amb una capa de crema hidratant i maquilleu a sobre). És recomanable no fer servir aquests productes en menors de 3 anys.
 • Comproveu que els complements (arcs amb fletxes, pistoles, barrets, diademes...) no tenen parts punxegudes ni peces petites que es puguin desprendre i implicar risc d’asfíxia.
 • Els barrets han d’ajustar bé perquè no llisquin sobre els ulls; evitareu accidents si les disfresses no són massa llargues.
 • Compte amb el foc i les fonts de calor: les disfresses, perruques i màscares han d’estar fabricades amb materials no inflamables o de baixa combustibilitat.
 • Tots els productes que compreu han de contenir la marca CE i la identificació del fabricant, importador o venedor, és a dir, un responsable, per si cal denunciar i/o reclamar.
 • En compres presencials, la botiga no té l’obligació d’acceptar canvis de productes en bon estat, per tant, informeu-vos-en abans. Si la compra és per internet, informeu-vos del dret de desistiment (possibilitat de retornar el producte en 14 dies).
 • Demaneu i conserveu el tiquet de compra o la factura, ja que són la vostra garantia i els necessitareu si heu de reclamar.
 • També podeu optar per fer-vos vosaltres mateixos la disfressa amb materials reciclats o intercanviar-la amb d’altres persones que també es vulguin disfressar.
 • En cas de disconformitat amb el producte, demaneu el full oficial de reclamació a l’empresa o contacteu-hi per un mitjà que en deixi constància (formulari web, telèfon amb número d’incidència, etc.). Si en el termini de 30 dies no heu obtingut resposta, o bé la resposta no és satisfactòria, contacteu amb el servei públic de consum que us correspongui segons el vostre municipi.

Categories Drets dels Consumidors, Comerç, Consum, Drets de la ciutadania Tags Agència Catalana de Consum, Carnaval 2024, Carnestoltes 2024, Compres segures, Oficina Municipal del Consumidor