PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
           

CONSUM

20
Octubre
2022

El Mapa de consum responsable de Sabadell rep una distinció de l’Agència Catalana del Consum

El Mapa de consum responsable de Sabadell rep una distinció de l’Agència Catalana del Consum

Des de fa sis anys a Sabadell existeix el Mapa de consum responsable, una eina que serveix per donar visibilitat a les iniciatives de comerç local amb bones pràctiques envers el consum moderat, informat, reflexiu i conscient. Al Mapa hi ha empreses, establiments i altres organitzacions de la ciutat que desenvolupen la seva activitat d’acord amb els principis del Consum responsable i per això són reconeguts amb un distintiu.

Aquesta setmana l’Agència Catalana del Consum ha lliurat un reconeixement a l’Ajuntament per donar visibilitat, mitjançant aquest Mapa, a les iniciatives de comerç local que respecten aquests principis.

Les distincions han estat lliurades a un total de nou empreses, institucions o mitjans de comunicació per la seva contribució a la defensa dels drets de les persones consumidores, a la bona entesa entre empreses i administració i a la difusió dels valors de consum responsable. I ha estat en una cerimònia en el marc de la celebració del 18è aniversari de l’Agència Catalana de Consum.

El Mapa de Consum Responsable ja integra 25 iniciatives, referents del consum conscient a la ciutat. El mapa permet al consumidor obtenir informació sobre els punts on trobar productes o serveis basats en el respecte pel medi ambient, la proximitat, la integració sociolaboral, o de comerç just, entre d’altres. Per exemple, hi ha restaurants que pertanyen a la xarxa contra el malbaratament alimentari, tallers de restauració i reparació de mobles o entitats del tercer sector, en que persones amb diversitat funcional venen roba de segona mà per a nadons, entre moltes altres.

Què és el consum responsable?

El Consum responsable és aquell que té per principis la satisfacció de les nostres necessitats procurant el menor impacte negatiu en el medi ambient i el màxim benefici per a les persones.

Totes les persones consumim productes i serveis, per tant com a consumidors podem decidir i triar productes locals, respectuosos amb el medi ambient i amb les persones que els produeixen.

Més informació