PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
           

CONSUM

22
Octubre
2020

L’Ajuntament impulsa el distintiu “Consum Responsable Sabadell” per a comerços i entitats

De moment, ja es poden consultar les dades de 25 iniciatives en el renovat mapa interactiu accessible des del web vaporllonch.cat/consum-responsable

L’Ajuntament impulsa el distintiu “Consum Responsable Sabadell” per a comerços i entitats

El mapa permet obtenir informació sobre els punts on trobar productes o serveis basats en el respecte pel medi ambient, la proximitat, la integració sociolaboral, o de comerç just, entre d’altres. Per exemple, hi ha restaurants que pertanyen a la xarxa contra el malbaratament alimentari, tallers de restauració i reparació de mobles o entitats del tercer sector, on persones amb diversitat funcional venen roba de segona mà per a nadons, entre moltes altres.

Com indica la tinenta d’alcaldessa de Desenvolupament Econòmic i Impuls Administratiu, Montse González, 

“a Sabadell tenim un ampli ventall d’establiments, empreses i altres organitzacions que desenvolupen la seva activitat d’acord amb els principis del Consum Responsable, un valor de qualitat que volem potenciar reconeixent aquestes iniciatives amb el distintiu i facilitant a la ciutadania la seva descoberta amb el mapa.”

Per la seva banda, la regidora de Comerç, Consum i Turisme, Sònia Sada, ha indicat que

“l’impuls del consum responsable també implica una aposta pel comerç local i de proximitat. En els darrers mesos s’ha vist patent la importància de donar suport a aquests comerços que aporten molts valors a la ciutat i als barris: cohesió social, tracte personalitzat i professional i la seguretat, entre d’altres. Per això, des de l’Ajuntament hem engegat diferents línies de suport en aquest sentit posant especial èmfasi en la digitalització del sector”.

El mapa interactiu està accessible des del web de consum responsable. Les iniciatives estan classificades en set sectors: Alimentació, Tèxtil, Salut i Serveis a les persones, Serveis i productes per a la llar, Restauració, Serveis a les empreses, i Educació, cultura i lleure per facilitar la recerca. Les iniciatives interessades en formar part del mapa i obtenir el distintiu poden adreçar un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Des de l’Ajuntament s’analitzaran les pràctiques de reducció de l’impacte ambiental, de l’impacte social positiu i de democràcia interna entre d’altres de la iniciativa que sol·liciti el distintiu.

Consum Responsable

S’entén per consum responsable, ètic o conscient com el que es preocupa per l’impacte social i ambiental dels productes o serveis que adquirim, i no només el preu. És un consum que busca satisfer les necessitats sent conscients que amb la tria es pot afavorir bones pràctiques laborals, socials i ambientals. D’aquesta manera, es proposa a qui consumeix que abans de comprar un producte o servei  es pregunti si es necessita realment. Alhora que s’informi de com actuen les empreses productores o proveïdores  si és  un producte fàcil de reciclar o és de temporada i de proximitat.  

Categories Comerç, Consum, Economia i treball Tags consum responsable, Mapa de Consum Responsable