PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
           

CONSUM

22
Juny
2022

Recomanacions i consells per a la compra i manipulació de material pirotècnic

Recomanacions i consells per a la compra i manipulació de material pirotècnic

L’arribada de les revetlles i celebracions populars d’estiu comporta un augment de la utilització de material pirotècnic. L’Ajuntament de Sabadell recomana la població a seguir uns consells i indicacions a tenir en compte en la compra i manipulació de petards. I caldrà també extremar les precaucions per evitar els incendis ja que el risc és més elevat a causa de la darrera onada de calor i de la sequera.

A l’hora d’anar a comprar petards, cal d’assegurar-se que els productes pirotècnics estiguin homologats en un establiment autoritzat. Es recomana deixar-se assessorar per un professional.

És molt important no guardar els petards a les butxaques i sempre llegir les instruccions de cada article abans d’utilitzar-lo. Entre altres aspectes, es recomana no subjectar aquest material amb les mans; evitar manipular-los a prop de la cara i cos; no llençar-los contra ningú i fer servir mitjans segurs per encendre’ls, com les metxes; cal vigilar que no hi hagi líquids inflamables a prop, així com no llençar coets a menys de 500 metres de zones boscoses o aglomeracions de persones. I també no encendre petards a l’interior de casa, ni llençar-los per finestres o balcons, o ficar-los a totxanes o ampolles.

Està prohibit llençar pirotècnia i encendre fogueres a menys de 500 metres d’una zona forestal. Tampoc és permès enlairar fanalets de foc des de qualsevol punt per precaució.

Manipulació d’aliments

D’altra banda, durant les revetlles tradicionals es consumeixen dolços i pastissos típics, com ara coques. És important tenir en compte que aquests productes poden arribar a ser un focus de bacteris si no han estat ben manipulats. Per tant, es recomana comprar les coques en establiments aptes per a la seva elaboració i venda i, a més, triar de quin tipus s’adquiriran –farcides o no– per tal de conservar-les. Fins al moment de consumir-les –sobretot les coques que contenen crema o nata– s’aconsella conservar-les al frigorífic.

Més informació per un revetlla segura