PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
CREENCES I CONVICCIONS

VIII Edició del Memorial Àlex Seglers

Bases i Convocatòria 2019

 

seglers 2019

>>Data final de presentació:

03/06/2019

>> Descarregar convocatòria per a l'atorgament de guardons del Memorial Àlex Seglers

>> Bases reguladores

 

 

 


Reunió del jurat del memorial


seglers 19 1aa4a650c1b5714e02c83f55c5784d34

El jurat del Memorial Àlex Seglers s’ha reunit aquest matí per valorar les 7 candidatures presentades a aquesta vuitena edició. Del total, 5 són candidatures d’entitats i 2 a títol personal. Els guardons es lliuraran després de l’estiu, a finals de setembre.

El Memorial Àlex Seglers té una periodicitat anual i té per objecte atorgar un reconeixement a la tasca feta per persones individuals, entitats o institucions en la promoció de valors que sustentin la convivència a Catalunya i que prenguin com a base comuna el respecte a la diversitat de cultures i que contribueixin al diàleg entre persones de diverses creences i en la defensa dels drets humans i dels valors del món contemporani.

El guardó està organitzat per l’Ajuntament de Sabadell, la UAB, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Obra Social “la Caixa”, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis, a més d’experts en matèria de drets humans i representants de la diversitat de creences i conviccions.

Jurat

La tinenta d’alcaldessa Marta Morell presideix el jurat del Memorial, que en aquesta edició està format per:

  • Txema Seglers, representant de la família i germà de l’Àlex qui ha excusat l’assistència i ens ha fet arribar el seu vot delegat
  • Daniel Gatius, director de Banca d'Institucions, representant de l’Obra Social “la Caixa”.
  • Joan Gomez en representació de la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya
  • Vicenta Font, en representació de la Diputació de Barcelona.
  • Rafael Yzaguirre, representant de l’Associació Catalana de Municipis.
  • Josep Manel Abad, representant a la Federació de Municipis de Catalunya.
  • Jordi Prat, director de la Fundació Autònoma Solidària, representant de la Universitat Autònoma de Barcelona.
  • Guillem Correa, secretari general del Consell Evangèlic de Catalunya.
  • Mohamed Halhoul, secretari general de la Federació del C0nsell Islàmic de Catalunya que ha delegat el seu vot al Sr. Joan Hernández
  • Joan Hernández, director del Grup de Treball Estable de les Religions.
  • Jose Luís Galera, monjo del Monestir Budista del Garraf.

Pel que fa a la valoració de les propostes, es valoraran les trajectòries, actuacions i obres presentades atenent a criteris com la plasmació del valors fonamen­tals de la convivència, l’especial atenció de les accions adreçades joves, dones i a la di­versitat, l’impacte social i incidència trans­formadora en el món local, l’oportunitat de les aportacions i la innovació i el seu valor testimonial.

Guardons

Tot recuperant el passat i la tradi­ció popular ceramista de la ciutat, el Memorial Àlex Seglers, fomenta el treball conjunt de cinc artistes plàstics: Maria Bosch, Joaquim Montserrat, Josep Ma­daula, Assumpció Oristrell i Ramon Puig “Werens”. En aquest sentit, amb tendències contemporànies i inspirades en els valors del memorial, s’han creat unes peces ceràmiques amb diver­ses tècniques que han donat com a resultat els Plats d’Art que es lliuren anualment.  En aquesta ocasió, els guardons per a la vuitena edició del Memorial consistiran en obres d’art originals creades per la ceramista Maria Bosch i en Ramon Puig “Werens”.

Les creacions han estat pos­sibles gràcies a la dedicació des­interessada dels i les artistes, en coordinació amb el Museu d’Art de Sabadell i la col·laboració de la Fundació Obra Social “la Caixa”.

Àlex Seglers

Àlex Seglers (1970 Manresa – 2010 Sabadell) va ser professor acreditat de Dret Eclesiàstic a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Expert en el fet religiós, és considerat com a un gran lluitador per a la llibertat religiosa, pel diàleg i la convivència entre els qui pensen i creuen de manera diferent.

Invitació a l'acte

 seglers1

 

Imatges de l'acte de lliurament de premis del VIII Memorial Àlex Seglers

La professora i activista social Maria Teresa Relat Tarrats i la Fundació Ateneu Sant Roc de Badalona han estat guardonats amb el Memorial Àlex Seglers. Els premis, que arriben a la vuitena edició, són un reconeixement a la tasca feta per persones, entitats o institucions en la promoció de valors que sustentin la convivència a Catalunya i que prenguin com a base comuna el respecte a la diversitat de cultures i de creences, tot contribuint al diàleg entre persones en la defensa dels drets humans i dels valors del món contemporani.

Durant l’acte de lliurament celebrat el 26 de setembre a la Casa Duran, els premiats han rebut com a guardó un plat d’art de la ceramista Maria Bosch decorats per l’artista Werens.

Maria Teresa Relat Tarrats, sabadellenca des de l’any 1961, i Medalla d’Honor de la Ciutat l’any 2015, ha estat escollida per la seva llarga trajectòria personal i professional i la seva gran tasca social. Durant més de 35 anys de docència sempre ha procurat formar persones en els valors fonamentals essencials per a la convivència. Relats ha estat presidenta durant molts anys del Moviment Ecumènic de Sabadell, cofundadora del Grup de Diàleg Interreligiós de Sabadell, promotora del Col·lectiu de Dones en l’Església de Sabadell, articulista, conferenciant i feminista, entre altres.

En el cas de la Fundació Ateneu Sant Roc de Badalona, rep el premi per la seva tasca en projectes educatius, culturals, socials i de lleure adreçats als infants, joves i adults del territori, tot incidint de manera especial en els col·lectius en risc social. L’any 2018, a més, més de 19.000 persones van participar en 18 projectes de diferent temàtica. La Fundació ha comptat amb més de 400 voluntaris, 310 socis i 23 treballadors. Hi destaca el projecte arpilleres, que s’ha desenvolupat també a Sabadell, els darrers anys. Un espai on dones ciutadanes de Sabadell i de diferents cultures, mitjançant una tècnica tèxtil s’han trobat, han pogut compartir i expressar les seves reflexions i els seus records.

En darreres edicions han rebut el guardó Sor Lucia Caram, Teresa San Román, Arcadi Oliveres, la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, l’Associació Akan de Girona, el Rebost Solidari de Sabadell, el fiscal contra els delictes d’odi Miguel Angel Aguilar, l’Associació Esquitx, el Pare Botam, la Fundació Mescladís, la doctora Dolors Bramon, la Fundació AGI i la mestra Maria de la Pau Trayner.

El jurat es va reunir el passat 19 de juny per valorar totes les candidatures rebudes. Els membres del jurat d’aquesta edició del Memorial han estat: Daniel Gatius, director de Banca d'Institucions, representant de l’Obra Social “la Caixa”; Joan Gomez, representant de la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya; Rafael Yzaguirre, representant de l’Associació Catalana de Municipis; Josep Manel Abad, representant de la Federació de Municipis de Catalunya; Vicenta Font, representant de la Diputació de Barcelona; Jordi Prat, director de la Fundació Autònoma Solidària, representant de la Universitat Autònoma de Barcelona; Joan Hernàndez, director del Grup de Treball Estable de les Religions (GTER); José Luís Galera, del Monestir Budista Sakya Tashi Ling, i Josep Lidon, en representació del Consell Evangèlic de Catalunya.

seglers