PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
           

CONSUM

Guia de Joguines Responsables

Guia de Consum Responsable de Joguines a Sabadell

Suma’t al consum responsable per ser més sostenibles

El projecte Joguines Responsables a Sabadell, impulsat per l’Ajuntament de Sabadell, es va desenvolupar durant el desembre de 2020 i, des d'aleshores, ha promogut el coneixement sobre el consum responsable de joguines als infants de 5è i 6è de les escoles Joan Montllor, Font Rosella, Vedruna Immaculada, Sant Julià i Amadeu Vives. En total van ser 12 grups d’estudiants els qui han participat en aquest projecte.

Com a resultat de les diferents activitats, els estudiants van elaborar aquesta guia per compartir amb tots els veïns i veïnes tot el que van aprendre i com podem, amb petites accions, ser consumidors/es més responsables.

Al llarg del curs 2021-22, el projecte ha crescut i agafat empenta i s'han elaborat tallers complementaris en diferents escoles de Sabadell amb nous conceptes com la gestió de residus, per exemple, on les guies elaborades el curs anterior, s'han imprès i repartit per tal de treballar en la mateixa línia. El resultat d'aquest curs, serà una exposició elaborada pels participants de les diferents escoles i que circularà per les mateixes a partir de gener de 2022. Més informació.

Tot i que el consum responsable poc a poc es va fent més habitual en les nostres pràctiques, encara no és gaire freqüent parlar de consum responsable de joguines. Per això, és tan habitual veure tantíssimes joguines oblidades a les habitacions dels infants. La quantitat d’energia i materials que s’utilitzen per fabricar-les, el procés i localització de la seva fabricació i les implicacions de la seva gestió com a residu, fan urgent que repensem la nostra manera de consumir joguines, com podem allargar la seva vida útil i quin tipus de joguines adquirim.

En aquesta guia hi trobareu algunes de les opcions entorn el consum responsable de joguines a la ciutat de Sabadell, així com diferents informacions que permetran plantejar-nos alternatives de consum entorn aquest àmbit. La podeu descarregar AQUÍ.

El retorn per part dels centres escolars participants en aquesta prova pilot ha estat molt positiu, i la majoria comenten que pretenen seguir treballant aquests conceptes a l’aula, en aquest sentit, s’ha fet arribar a les escoles participants diferents materials i propostes didàctiques, que els permetran seguir treballant-hi.