PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
           

CONSUM

15M Dia Mundial de les Persones Consumidores

L’Ajuntament de Sabadell commemora el 15 de març el Dia Mundial dels Drets de les Persones Consumidores amb un programa d’activitats i tallers familiars online entorn aquest àmbit. En concret, es tracta de catorze propostes sobre el consum responsable i conscient que té per principis la satisfacció de les nostres necessitats procurant el menor impacte negatiu en el medi ambient i el màxim benefici per a les persones. En concret les activitats que es proposen pretenen  sensibilitzar i educar als infants d’una manera lúdica sobre el malbaratament alimentari, la reutilització de materials, el reciclatge o el consum d’energia i aigua. Els tallers es podran fer des de casa, els podeu descarregar AQUÍ.

D’altra banda, en el marc de la commemoració del 15 de març s’ha renovat la Guia de Consum Responsable de Sabadell que inclou consells per consumir de forma responsable o també els passos a seguir per fomentar aquest tipus de consum. La renovació de la guia enllaça amb el reimpuls fet durant 2020 de l’eina del Mapa de Consum Responsable i el seu distintiu associat per donar visibilitat a les iniciatives del comerç local i entitats amb bones practiques ambientals, socials i democràtiques. La Guia de Consum Responsable la podreu descarregar AQUÍ.

Dia Mundial dels Drets de les Persones Consumidores

El 15 de març de  1962, el president dels EUA, John F. Kennedy va pronunciar un discurs davant el Congrés d'aquest país incidint en els drets de les persones consumidores. La data va quedar definitivament instaurada de forma oficial per l'ONU l'any 1983 i es va començar a celebrar cada 15 de març el Dia Mundial dels Drets de les Persones Consumidores per augmentar la consciència mundial sobre aquests drets.