CA EN ES
 
           

CONSUM

Iniciats els tallers de Joguines Responsables a Sabadell

Aquest mes de novembre s’han començat a desenvolupar els tallers de la 2ª edició del projecte de les Joguines Responsables a Sabadell que, enguany, compta amb la participació de 20 grups de 5è i 6è de primària, incorporant en les activitats la importància de la gestió de residus així com l'elaboració final d'una exposició a les diferents escoles participants.

En les primeres sessions els estudiants han gaudit d’allò més duent a terme els “Laboratoris de joguines” on els alumnes participants analitzen, mitjançant dinàmiques participatives, com es consumeixen joguines i algunes de les seves implicacions: d’on provenen, quan de temps s’utilitzen, etc. Al final d’aquesta sessió es fan petits grups i cadascun té una joguina i els estris necessaris per a la investigació: tisores, tornavís, lupa o pinces. Totes les troballes de la investigació es guardaran per muntar una exposició per al següent taller.

En les segones sessions, es donarà a conèixer en profunditat la Guia que van elaborar els participants del curs anterior i es convidarà a reflexionar sobre les diferents alternatives i possibilitats per trobar solucions a la problemàtica dels residus. Així mateix, es recuperaran els components de joguines que es van analitzar al Laboratori, amb els quals cada curs participant prepararà un plafó per configurar l’exposició col·laborativa. Les guies ja han sortit de la imprempta!

Així mateix, l’Ajuntament de Sabadell ha fet arribar als alumnes participants en aquest projecte uns tangrams, un joc clàssic de fusta que permet fomentar el desenvolupament en habilitats per a l’aprenentatge de forma lúdica, a més de potenciar la manipulació de materials i la formació d’idees abstractes, és una eina per utilitzar tant dins com fora de l’aula.