PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
           

CONSUM

Prohibida la venda de fruita i verdura amb plàstic a partir de 2023

La venda de fruita i verdura en envasos de plàstic estarà prohibida en els negocis minoristes (ja sigui botigues de barri com supermercats) d'Espanya a partir de 2023.

És una de les mesures que contempla el Reial decret d'envasos i residus d'envasos que està enllestint el Govern i que el Ministeri per a la Transició Ecològica té informació pública des de finals de setembre. La norma també conté mesures per a impulsar la venda a granel i l'aigua no embotellada.

El veto als envasos en el cas de la fruita i la verdura s'aplicarà als lots de menys d'un quilo i mig de pes.

El Reial decret també contempla l’obligació de les administracions a promoure la instal·lació de fonts d’aigua potable als espais públics, i el deure d’implementar alternatives a la venda de begudes envasades i a la distribució de gots d’un sol ús en esdeveniments públics també a partir de 2023.

Per als comerços de venda al detall, el Govern preveu mesures per promoure la venda a granel de productes frescos sense envàs. Aquests establiments hauran de permetre als clients portar els seus propis recipients reutilitzables perquè els omplin, encara que s’establiran unes condicions de neteja i idoneïtat dels comerços.

Més informació UCC