PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
           

CONSUM

Consum Responsable: Pacte per a la moda circular de Catalunya

La Generalitat de Catalunya ha impulsat el "Pacte per a la moda circular de Catalunya" amb un grup de 31 agents de tota la cadena de valor del tèxtil. A data 20 de gener de 2022, s'ha aprovat el seu contingut, de manera que està tot a punt perquè les organitzacions del sector tèxtil es puguin adherir en les properes setmanes a aquest acord voluntari per afavorir la transformació del sector de forma compartida i col·laborativa.

Les organitzacions que s’adhereixin al Pacte hauran d’assumir determinats compromisos generals. En concret, reduir entre un 5 i un 10% la generació de residus tèxtils; assolir entre el 25 i el 30% en la recollida selectiva d’aquesta fracció; i incrementar el percentatge de valorizació material de la part recollida selectivament. En concret, entre el 55 i el 60% s’haurà de destinar a la preparació per a la reutilització i, entre el 40 i el 50%, al reciclatge dels residus tèxtils.

Actualment s’estima que a Catalunya cada persona consumeix entre 21,5 i 26 kg de roba a l’any i tan sols el 12% dels residus tèxtils es recull selectivament. Això implica que la gran majoria, un total de 140.000 t/any, s’incinera o es llença als abocadors. De la part que es recull de forma selectiva, la meitat es prepara per reutilitzar i el 40% es recicla.

Més informació