PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
           

CONSUM

Protocol per comprar amb elements reutilitzables

Es tracta d'un acord amb comerços perquè la clientela hi pugui dur els seus propis recipients.

L’Agència de Residus de Catalunya ha presentat el  protocol per garantir el dret de les persones consumidores a comprar sense envasos d’un sol ús en supermercats, cadenes de supermercats o en comerços agremiats, que lidera la Fundació per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable (Rezero).

El protocol reconeix, per primer cop, el dret de les persones que volen comprar sense endur-se envasos de plàstic d'un sol ús a casa. En un inici, s’hi han adherit Ametller Origen, La Sirena, Veritas, Condis, Sorli, Grup Llobet, Gremi de Carnissers i Xarcuters de Barcelona i Província, Gremi de Peixaters de Catalunya i Gremi de Carn de Barcelona, i queda obert a noves incorporacions.

A través de l’acord, aquestes organitzacions s'han compromès a facilitar als clients que reomplin els seus propis envasos de productes disposats a granel com la carn, el peix, els llegums, els ous, els sucs o altres aliments, i a fer-ne difusió.

ELS SUPERMERCATS, CADENES DE SUPERMERCATS O COMERÇOS AGREMIATS QUE ES VULGUIN ADHERIR A AQUEST ACORD, HAURAN D'EMPLENAR EL FORMULARI (ANNEX I) DEL PROTOCOL QUE PODRAN TROBAR AQUÍ.

Suport del Govern

L’Agència de Residus de Catalunya ha atorgat, en el marc de la convocatòria d’ajuts per a projectes de prevenció i preparació per a la reutilització de residus municipals, dos ajuts a Rezero per a aquest projecte. L’actuació “Fem accessible la reutilització” va rebre, l’any 2019, 13.000 euros, i per al “Pacte per la reutilització al comerç català” s’han destinat, al 2021, gairebé 20.000 euros.

Font: Agència de Residus de Catalunya