PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
           

CONSUM

Prop de 23.000 persones participen en activitats del Dia del Consumidor

Durant els mesos de març i abril d'aquest 2022, l’Ajuntament de Sabadell ha celebrat un any més el Dia Mundial dels Drets de les Persones Consumidores, el 15 de març, amb una programació d’activitats entorn del consum responsable adaptades a totes les edats i amb el suport de la Diputació de Barcelona, l’Agència de Residus de Catalunya i Aigües de Sabadell.

Enguany, la valoració global ha estat molt positiva, al voltant de 23.000 persones han format part d’aquestes jornades, assolint-se l’objectiu de sensibilitzar i educar la ciutadania d’una manera lúdica sobre el malbaratament alimentari, la reutilització de materials, el reciclatge o el consum d’energia i aigua, així com donar a conèixer els drets que tenim com a persones consumidores.

Els mercats, cabdals en els bons hàbits de consum

Els mercats municipals de Sabadell són espais de difusió i exemple d’uns hàbits de consum responsable i sostenible. Les iniciatives municipals comencen molt sovint en ells i des d’aquí es pot fer pedagogia d’un model d’economia basat en productes de proximitat i amb una gran qualitat.

Per això, han estat escenari de propostes culturals i d’oci. Els mercats Central i de la Creu Alta van acollir l’exposició sobre els drets dels consumidors, activitat organitzada per Aigües Sabadell, una mostra itinerant que també es pot visitar als mercats de Torre-romeu, Merinals i Campoamor. El volum de visitants als mercats ha estat aproximadament d’uns 22.000.

Activitats en centres educatius

L’Ajuntament, conscient del potencial dels infants i joves com agents educatius i de canvi, impulsa al llarg de l’any diferents projectes i activitats de sensibilització i educació al voltant de maneres alternatives de consumir per a un consum més conscient i responsable.

Enguany, els centres educatius han estat figures importants en aquestes jornades entorn del Dia de les Persones Consumidores, acollint des d’una exposició elaborada per alumnat de Sabadell, com tallers i activitats diverses per promoure la reflexió, de forma crítica, solidària i sostenible, sobre diferents aspectes del consum responsable. El total de participants als tallers a les escoles i centres educatius ha estat de 267.

Centres cívics i biblioteques

El Servei de Suport a les Polítiques de Consum de la Diputació de Barcelona, en coordinació amb l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor, va organitzar una xerrada participativa i posterior col·loqui amb el públic assistent sobre “Subministraments bàsics a la llar”, amb suport audiovisual i casos pràctics.

L’exposició sobre el malbaratament alimentari “Som gent de profit” s’ha pogut visitar al Centre Cívic de Torre-romeu i a la Biblioteca del Nord. Aquesta mostra s’ha complementat amb tallers per a conscienciar sobre el malbaratament alimentari, establint qüestions, com per exemple, com s’ha de fer la compra i organitzar els productes a casa, i com es poden reaprofitar els aliments. En aquest cas, el total de visitants a l’exposició i participants als tallers ha estat de 352. Es podrà visitar al Centre Cívic de Can Deu del 13 al 27 de maig.

D’altra banda, l’exposició “Joguines Responsables a Sabadell” ha recorregut diversos centres cívics (Torre-romeu, Can Deu i Can Puiggener), aplegant un total de 733 participants.