PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
           

CONSUM

Publicitat no sexista de les joguines

El Ministeri de Consum, l'Associació Espanyola de Fabricants de Joguines (AEFJ) i Autocontrol han signat un codi d'autoregulació que, per primera vegada, inclou la prohibició expressa d'utilitzar de manera discriminatòria o vexatòria la imatge de les nenes en els anuncis dirigits a persones menors d'edat.

El nou codi d'autoregulació, que substitueix a l'últim de 2015 i entrarà en vigor l'1 de desembre de 2022 per als anuncis de nova producció, comprèn un total de 64 normes deontològiques.

El sector de la joguina, que en aquests moments està rebent un curs de formació per part de la AEFJ i Autocontrol per aprendre a aplicar aquestes normes deontològiques, es compromet així a respectar-les en el  desenvolupament, execució i difusió de les seves campanyes i missatges publicitaris dirigits a menors de 15 anys, amb especial atenció a la franja de 0 a 7 anys per la seva major vulnerabilitat.

Altres compromisos

Amb l'objectiu d'evitar falses expectatives, el sector de la joguina es compromet a garantir que les presentacions escrites, sonores i visuals dels productes siguin fidels a la realitat i no confonguin a les persones menors d'edat sobre les característiques del producte promocionat o les seves prestacions. Per a això, evitaran intercalar en els anuncis imatges reals i de ficció animada, o juxtaposició de totes dues sense una diferenciació clara entre elles.

Finalment, donat el gran avanç de les noves tecnologies i l'accés a elles per part de les persones menors d'edat, el nou codi d'autoregulació inclou un apartat relatiu a la publicitat de joguines a Internet. En ella, es prohibeix expressament la publicitat dirigida a través dels dispositius mòbils a menors de 14 anys. També s'estableix com a obligatori que, quan s'utilitzin aplicacions o jocs amb finalitats de comunicació comercial, s'inclogui l'edat recomanada de la persona destinatària.

Font: Diputació de Barcelona

Més informació