PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

OFICINA D'ENTITATS I VOLUNTARIAT

 

Crides per àmbits

  • Cooperació Internacional
  • Social
  • Lleure
  • Esportiu
  • Educatiu
  • Protecció dels Animals
  • Sanitari
  • Veïnal
  • Cultural
  • Medi Ambiental
  • Drets Civils

    IMPLICA'T EN L'ECOLOGISME LOCAL

    Entitat

    ASSOCIACIÓ PER A LA DEFENSA I L'ESTUDI DE LA NATURA A CATALUNYA
    http://www.adenc.cat
    Contacte: Adelaida Claveguera
    Telèfon: 937171887
    Email: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
    Facebook: https://www.facebook.com/adenc.valles/
    Twitter: https://twitter.com/adenc1982
    Lloc: Sabadell

    Data de l'actuació

    Tipus de Crida: Periòdica
    Tot l'any

    Tipus d'usuari

    Medi Natural i / o Animals

    Àmbit d'actuació

    Mediambiental

    Descripció de l'activitat


    L'ADENC és una associació ecologista i naturalista, creada l'any 1982. És una entitat sense afany de lucre, declarada d'utilitat pública, que té com a objectiu defensar i estudiar la natura.
    Amb una dilatada experiència en la realització d'activitats de protecció del medi ambient a la comarca del Vallès, l'ADENC lluita i treballa per un futur en què modernitat i medi ambient puguin conviure en harmonia en un món on impera la degradació del medi natural i la sobreexplotació dels recursos.

    Projectes de voluntariat:

    Millora de l’entorn:
    - Neteges. Projecte basat en el Plogging. Voluntaris i voluntàries s’organitzen dos cops al mes per a fer esport mentre recullen residus d’espais naturals del rodal de Sabadell.
    - Extracció d’espècies vegetals invasores. Dos exemples en serien el lligabosc japonès i la canya americana al riu Ripoll. També realitzem extraccions i tractament per a assecar l’ailant, una planta invasora asiàtica a l’antiga estació de Torrebonica, entre Sabadell i Terrassa.
    - Plantació d’espècies autòctones. Bàsicament al riu Ripoll, per a millorar el bosc de ribera, tot i que en ocasiosns puntuals es realitzen plantades fora de l’àmbit fluvial.

    Seguiment de fauna: per a saber què cal protegir, primer cal saber quines espècies hi habiten. A l’ADENC, realitzem seguiments de diferents grups d’animals:
    - Papallones: col·laborem amb UBMS i CBMS, realitzant un seguiment lliure per transsectes. Freqüència de voluntariat: setmanal o quinzenal.
    - Tortugues: en prenem mesures, identifiquem els individus d’espècies autòctones i extraiem els individus d’espècies exòtiques. Freqüència de reunió: quinzenal. Cal realitzar formació prèvia.
    - Orenetes: durant la primavera-estiu fem denúncia de destrucció de nius d’orenetes i ajudem a prendre mesures de compensació. Es fa formació, un cens conjunt i després el cens és individual.
    - Libèl·lules: ens reunim un cop per trimestre per a fer seguiment de libèl·lules al riu Ripolll.

    Denúncia ambiental: l’augment de la urbanització al Vallès provoca una fragmentació dels espais naturals. Cal ordenar el territori pensant també en mantenir l’entorn natural. Protegim la natura de diferents projectes com el Quart Cinturó, el Centre Direccional, Bellots, etc.

    Difusió: Si t’agradaria escriure o ensenyar sobre la natura o sostenibilitat, per exemple, aquest és el teu grup. Pots ajudar a escriure articles sobre l’actualitat de la biodiversitat del Vallès realitzar xerrades, per exemple.


    Perfil voluntariat

    Persones amb especial sensibilitat en qüestions ambientals.




    També et pot interessar...