PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

capsaleraEstiuJove 002

Educació Secundària Obligatòria

L'Educació Secundària Obligatòria, l'ESO, és gratuïta. Comprèn 4 cursos acadèmics i generalment s’inicia l’any natural en què es compleixen 12 anys i s’acaba als 16.
SI GRADUES
En superar l'ESO, s'obté el títol de Graduat en Educació secundària (GES) i possibilita l'accés al Batxillerat, a la Formació Professional de Grau Mitjà o bé al món laboral.
SI NO GRADUES
- Cicles Formatius de Grau Bàsic. Van dirigits a l'alumnat que ha cursat tercer curs d'educació secundària obligatòria (o, excepcionalment, segon curs), amb la proposta de l'equip docent mitjançant el Consell orientador.
Són una oportunitat per als alumnes especialment motivats pels aprenentatges professionals i que presentin més possibilitats d'aprenentatge i d'assoliment de les competències d'educació secundària obligatòria en un entorn vinculat al món professional.
- PFI Programa de Formació i Inserció. Hi poden accedir joves no ocupats que compleixin com a mínim 16 anys d'edat i com a màxim 21 l'any d'inici del programa, que hagin deixat l'ESO sense obtenir-ne el títol i que en el moment d'iniciar els programes no segueixin estudis en el sistema educatiu ni participin en altres accions de formació.

També et pot interessar...

Altres maneres d'obtenir el títol...