PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
           

SOROLL

Mapes de soroll

La ciutat s'ha dotat d'un conjunt de mapes per avaluar, corregir i gestionar la problemàtica del soroll: mapa de soroll, mapa estratègic de sorollc i mapa de capacitat acústica.

MAPA DE SOROLL DE LA CIUTAT. El mapa de soroll de la ciutat de Sabadell representa un anàlisi de la situació acústica existent al municipi, i es configura a partir d'un mostreig de curta i llarga durada en punts representatius de la ciutat. Al 2013 i al 2019, s'ha actualitzat el mapa de soroll de la ciutat inclòs en el mapa estratègic de soroll de Sabadell corresponent a tots dos anys. Cal veure doncs l'apartat corresponent (més avall).

MAPES ESTRATÈGICS DE SOROLL.  El mapa estratègic de soroll és un mapa dissenyat per a avaluar globalment l'exposició al soroll produït per diferents fonts de soroll en una zona determinada. Es conforma per aquelles aglomeracions de població superior als 100.000 habitants.

MAPA ESTRATÈGIC SOROLL SABADELL. Al novembre de 2019 s'ha actualitzat el mapa estratègic de soroll de Sabadell. Accedeix al document del Mapa estratègic de Soroll de Sabadell 2019 aquí.

Si vols consultar les dades obertes de soroll de la ciutat, clica aquí.

MAPA ESTRATÈGIC SOROLL VALLÈS OCCIDENTAL I. En el cas de Sabadell, de forma conjunta amb els municipis de Barberà del Vallès i Badia del Vallès forma l'aglomeració Vallès Occidental I. Accés a la informació dels Mapes Estratègics de Soroll de les aglomeracions de tota Catalunya aquí.

El mapa estratègic de soroll del Vallès Occidental I, realitzat en una primera instància al 2009 i actualitzat al 2013 i 2019, s'aprova mitjançant Resolució de la Generalitat de Catalunya. La versió vigent correspon a la Resolució TES/3396/2020, de 22 de desembre, per la qual s’aprova el mapa estratègic de soroll de l’Aglomeració d’àmbit supramunicipal Vallès Occidental I, constituïda pels municipis de Sabadell, Barberà

del Vallès i Badia del Vallès, corresponent a la fase 3 (2017-2022) de la Directiva 2002/49/CE, de 25 de juny,sobre avaluació i gestió del soroll ambiental. Presenta els nivells acústics de Lden (dia-vespre-nit), Ld (dia) i Ln (nit) a més de la població exposada en trams de 5 dB(A). Accedeix a les dades del Mapa Estratègic de l'Aglomeració Vallès Occidental I (2019).

MAPA DE CAPACITAT ACÚSTICA. Els mapes de capacitat acústica estableixen les zones de sensibilitat i fixen els objectius de qualitat en un territori determinat, i es desenvolupen segons el Decret 245/2005 i Decret 176/2009.  

A nivell municipal, el mapa de capacitat acústica es va realitzar al 2009 en una primera fase. Arran de la publicació del Decret 176/2009, s'actualitza el mapa de capacitat, aprovat pel ple en sessió de 21 de desembre de 2010. Té una vigència per 10 anys. 

El Mapa de Capacitat Acústica de Sabadell s'ha actualitzat d'acord amb la normativa vigent. Aquí podeu consultar la versió actualitzada del Mapa de Capacitat Acústica de Sabadell (2021).  Aquesta versió és vigent des de 16 de desembre de 2021.

El Mapa de capacitat acústica de Sabadell presenta la zonificació acústica del municipi dividida en vuit categories.

ALTRES MAPES SOROLL. Per accedir a altres mapes de soroll d'altres indrets de Catalunya, consultar el web de la Generalitat de Catalunya aquí.