PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
           

SOROLL

Sensibilització soroll

SONS DE SABADELL

Sons de Sabadell és un projecte de ciència ciutadana que vol estudiar els paisatges sonors de la ciutat, especialment les zones tranquil·les pel seu valor ambiental i en la qualitat de vida de les persones.
Han participat alumnat d'escoles de primària i instituts de la ciutat, que han rebut sessions específiques de formació així com una descoberta acústica activa de l'entorn geogràfic de cada centre (passejada acústica), en col·laboració amb la Universitat La Salle-URL, replicant el projecte Sons al Balcó.

De forma complementària es va obrir el projecte a tota la ciutadania, per tal de dibuixar el mapa de les zones tranquil·les de la ciutat.
Durant la primavera del 2022 es va poder compartir la proposta de zona tranquil·las omplint un petit qüestionari i se sol·licitava pujar un vídeo de 30 segons de durada i sense cares ni veus reconeixibles des del mòbil. Pots consultar els resultats finals Sons de Sabadell, clica aquí.

GAP-NOISE

Gap noise logo color

L'Ajuntament de Sabadell participa del projecte de recerca GAP_NOISE (Global Acoustic Interaction and Psychoacoustic impact of the autonomous vehicles in interior and exterior NOISE), un projecte Marie Skłodowska-Curie de quatre anys (2023-2027) per a la formació d'investigadors doctors en el camp de la mobilitat urbana amb especial atenció als vehicles electrificats amb sistemes d'assistència a la conducció com ara vehicles autònoms.

Sabadell participarà en activitats de formació en matèria de Soundscape, gestió acústica a escala urbana i percepció acústica. Més informació del projecte.  

SETMANA SENSE SOROLLS

imatge sensibilitzacioSoroll

La Setmana Sense Sorolls promou iniciatives en el marc de la prevenció de la contaminació acústica, Coordinada per la Generalitat de Catalunya. Inclou activitats de caràcter públic i privat com ara la sensibilització i l’educació ambiental, visibilització de les eines de gestió i control i impuls de la col·laboració entre administracions.Sota el lema ‘Silenciem el soroll!’, per exemple, la #SSS2019 a Sabadell va tenir com a objectiu posar en valor totes aquelles actuacions i/o accions que permeten millorar la qualitat acústica del nostre entorn. L'any 2021, sota el lema #StopSoroll, l'Ajuntament col·labora en l'elaboració de  materials divulgatius, entre ells, una selecció de pel·lícules i documentals especialitzats en acústica i la problemàtica del soroll.  Més informació.

SENSIBILITZACIÓ ACÚSTICA EN EDUCACIÓ FORMAL: CIUTAT I ESCOLA.

ciutatiescolaEn el marc del programa Ciutat i Escola per educació formal (de 0 a 18 anys), s’ofereixen als centres educatius les següents activitats sobre la contaminació acústica:

 

CONGRÉS D'ACÚSTICA DE CATALUNYA.

acusticat congres acustica catalunyaSabadell participa de la coorganització del Congrés d’Acústica de Catalunya, celebrat bianualment. És un espai de debat, reflexió, resolució de reptes i dilemes acústics per avançar en la qualitat ambiental de la nostra societat. La primera edició va tenir lloc a Sabadell el 2016, la segona edició a Terrassa el 2018, la tercera edició es va realitzar els dies 14-15 d'octubre de 2020 a Sant Cugat del Vallès. La quarta edició es planifica pels dies 25 i 26 d'abril de 2022 a Granollers.