PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
          

MEMÒRIA DEMOCRÀTICA

Pla de la memòria democràtica
Taula d'entitats
Espais de memòria
Memòria de la deportació
Història de Sabadell
Recursos per al professorat

Programa d'actes: “Exili, Deportació i Holocaust” i VII Cicle de cinema sobre la deportació als camps nazis

L’Ajuntament de Sabadell ha preparat un programa d’actes a l’entorn de dos dies relacionats amb la Memòria Democràtica: en primer lloc, el 27 de gener, Dia Internacional de commemoració en memòria de les víctimes de l’Holocaust, i el 5 de febrer, Dia Nacional de l’Exili i la Deportació.

Podeu consultar totes les activitats aquí:

CartellHolocaust

 

La tradicional ofrena floral als sabadellencs deportats als camps nazis i a totes les víctimes del nazisme tindrà lloc el 27 de gener a les 12.00h, al monòlit instal·lat a la Plaça Montserrat Roig. Participaran a l’acte representants de diferents col·lectius especialment represaliats pel nazisme: el poble jueu, el poble gitano, opositors polítics, persones LGBTI, persones amb diversitat funcional, Testimonis de Jehovà i membres del Consell d’Infants de Sabadell i familiars dels deportats sabadellencs. Sota el lema “La fragilitat de la llibertat”, s’oferirà una actuació de dansa.

 targetoHolocaust24

Cal confirmar l’assistència
Fins al 26 de gener, per telèfon al 93 745 19 53, o bé per correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 


Dins del programa trobem el VII Cicle de la Cinema sobre la Deportació als Camps Nazis, organitzat conjuntament amb l’Amical de Mauthausen, i que inclou la projecció de quatre films. Les sessions es faran en diumenge, a les 18.30h, a l’Auditori Pere Quart (c. Lacy, 11).

Entrada gratuïta, cal reserva prèvia.

 

Les projeccions seran:

  • Marek Edelman...y hubo amor en el gueto” (4 de febrer)
  • Carretera a Gusen” (18 de febrer)
  • Un cel de plom” (24 de març) i
  • Mi holocausto” (14 d’abril).

En totes les sessions es comptarà amb la presència de la direcció dels films o d’experts en el tema per poder fer un petit cinefòrum.

 

cartellCinemaNazis24

Notícies