PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

OFICINA DE BENESTAR ANIMAL

16
Juliol
2018

L’Ajuntament col·labora amb PROGAT formant socis de l’entitat

Les persones que han seguit el curs han rebut un carnet que els acredita com a alimentadores de colònies de gats

L’Ajuntament col·labora amb PROGAT formant socis de l’entitat

L’Ajuntament ha lliurat un carnet als socis de PROGAT que han seguit un curs de formació sobre com alimentar les colònies de gats. En aquests cursos els informen de les condicions en què s’han d’alimentar aquests animals i com cal mantenir l’espai, a banda de les característiques de les colònies i altres aspectes de gestió dels animals.

La col·laboració ve regulada per l’article 27.8 de l’Ordenança municipal reguladora de la tinença, el benestar i la protecció dels animals de Sabadell, que disposa que “l’alimentació dels gats s’ha de fer sempre sota el control d’associacions de protecció i defensa dels animals sense ànim de lucre, amb el vistiplau de l’Ajuntament, que proporcionarà de manera gratuïta un carnet a aquelles persones que ho sol·licitin ratificades per l’entitat animalista, alhora que la mateixa educarà a aquests cuidadors”.

L’Ordenança també regula, en l’article 27.3, que el control d’aquestes colònies s’ha de fer mitjançant el mètode CES (captura, esterilització i solta) i que l’han de dur a terme associacions sense ànim de lucre inscrites al registre d’entitats de Sabadell, com és el cas de PROGAT.

L’Ajuntament col·labora des del 1999 amb aquesta entitat pagant esterilitzacions de gats, com també amb material veterinari i pinso en alguna ocasió, ja que aquesta actuació es finança bàsicament amb les quotes dels socis.

PROGAT

PROGAT és una entitat sense ànim de lucre, inscrita al registre d’entitats de l’Ajuntament, que es dedica al control i la protecció de les colònies de gats al carrer. Els socis de l’entitat són voluntaris que s’encarreguen de capturar gats i dur-los a clíniques veterinàries col·laboradores que els revisen i els esterilitzen. Un cop recuperats es retornen a la colònia on s’han trobat. L’entitat té localitzat un centenar de colònies de gats que estan controlades.

Categories Benestar Animal, Salut Tags progat