PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

ESPORT

23
Juliol
2019

Creix el nombre d’escoles que es beneficiaran dels cursos gratuïts de natació el proper curs

El programa Els Primers a l’Aigua arribarà a un total de 22 centres educatius i 630 alumnes de 1er de primària

Creix el nombre d’escoles que es beneficiaran dels cursos gratuïts de natació el proper curs

El programa Els primers a l’Aigua, que ofereix cursos gratuïts de natació als alumnes de primer de primària, s’ampliarà el proper curs a tres nous centres escolars, passant dels 19 de la primera edició als 22 en la segona. L'activitat formativa s’estendrà a les escoles Andreu Castells, Can Deu i Amadeu Vives i beneficiarà en total 630 alumnes, 88 més que el curs passat.

La iniciativa, que enguany ha tingut molt bona acollida entre els usuaris, pretén fomentar que els infants aprenguin a nedar, es familiaritzin amb l’aigua, aprenguin a respirar i, més endavant, a surar.

L’actuació, a més, s'emmarca en la voluntat municipal d'aproximar l'activitat física a tots els sectors de la població i, en especial, a la infància, franja d'edat on la pràctica esportiva comporta múltiples beneficis: millora de les capacitats coordinatives, millor coneixement del propi cos i l'autoestima, afavoriment de les relacions socials, creació d'hàbits esportius o d'hàbits higiènics correctes, entre d'altres. L’objectiu és que en un futur proper es pugui anar ampliant de manera progressiva a la resta d’escoles de la ciutat.

El proper curs, les classes també es faran en horari lectiu als Clubs esportius que disposen de piscines; concretament a la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), que és la concessionària de les piscines municipals Joan Serra; el Club Natació Sabadell (Centre Montcada i Centre Can Llong), el Cercle Sabadellès 1856 i el Club de Tennis Sabadell.

El criteri d’adjudicació de les piscines als diferents centres escolars es farà seguint els criteris de proximitat del centre a la piscina, nombre d’alumnes per grup, nombre de tècnics disponibles a les piscines, característiques de l’equipament i disponibilitat horària de l’escola.

L’activitat es durà a terme amb una sessió setmanal, amb un total de 30 sessions per curs.