PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

ESPORT

 

18
Gener
2019

Dues noves actuacions deixaran la Bassa completament renovada

Ara mateix s’estan fent de nou els dipòsits de compensació i ben aviat s’impermeabilitzarà l’illa central

Dues noves actuacions deixaran la Bassa completament renovada

L’Ajuntament està duent a terme els dos serrells que quedaven pendents per deixar completament renovada la Bassa. Es tracta, d’una banda, de la construcció de dos dipòsits de compensació i, d’altra banda, de la renovació i impermeabilització de l’illa central.

La primera de les obres, la del dipòsit, té un termini d’execució de quatre mesos i un pressupost de 998.212,96 €. Pel que fa a la illeta, l’obra durarà de 2 mesos, amb un cost de 39.202 €. Aquesta actuació es va deixar pendent per poder fer servir la piscina durant l’estiu.

Els dos dipòsits tenen la funció de completar el sistema de distribució i recollida d’aigua al voltant de les platges de la piscina. Estan soterrats i s’ubiquen l’un a cada costat de la piscina circular (al nord i al sud) en l’àmbit de gespa natural, més enllà de les platges pavimentades i sense envair els sectors de dutxes annexes a la piscina. La capacitat total dels dipòsits és de 453 m3.

Cadascun dels dipòsits recull aproximadament el 50% del total de l’aigua provinent del sistema desbordant de la piscina, de manera que entre tots dos dipòsits queda recollit el total del volum de l’aigua superficial. A més, per garantir el bon funcionament de la renovació de l’aigua superficial, els dipòsits estaran connectats entre si. Les bombes allotjades a la sala annexa del dipòsit nord conduiran l’aigua acumulada als dipòsits fins a la sala de depuració i circuit de filtració.

Per a Juli Fernàndez, tinent d’alcalde de Cohesió Territorial,

amb aquesta última obra complim el compromís de modernitzar les instal·lacions de la Bassa, que havien quedat obsoletes. Hem millorat un equipament esportiu i d’oci que és cabdal per a la nostra ciutat

Per la seva banda, Marisol Martínez, tinenta d’alcalde i regidora d’Esports, afirma que

la ciutat compta amb un equipament esportiu i d’oci de referència a escala local, que atrau moltes famílies de les poblacions veïnes. Després de 33 anys des de la seva construcció, l’Ajuntament ha complert l’obligació de posar-lo al dia, modernitzar-lo i adequar-lo a les necessitats del segle XXI. Per això ens plau tornar a oferir aquest equipament a la ciutat en plenes condicions

Un cop s’hagin acabat aquestes dues actuacions, la renovació de la Bassa ja serà completa, després que a l’estiu del 2014 es detectés un excés elevat d’aportació d’aigua per mantenir el nivell de làmina d’aigua òptim. Això va obligar a refer un col·lector que passa per sota de la piscina, a consolidar la capa de terra de sobre i a refer completament el vas i tot el sistema de filtració.

Categories Esports, Urbanisme i Habitatge Tags esports, la Bassa, urbanisme