PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
SABADELL INNOVACIO
03
Febrer
2015

La Universitat de Girona presenta els projectes del màster de ciutats intel·ligents centrats en Sabadell

En el marc del programa Sabadell Ciutat Intel·ligent ahir a la tarda va tenir lloc una primera reunió entre els estudiants del màster de ciutats intel·ligents de la Universitat de Girona i els seus tutors municipals. Durant la trobada es van exposar els 15 casos pràctics centrats en Sabadell que estan elaborant els alumnes. L'objectiu de la reunió va ser presentar els diversos casos pràctics i planificar les reunions mensuals de seguiment que han de tenir lloc en els propers mesos.

Els casos pràctics han estat proposats per part del propi Ajuntament atenent a les necessitats detectades en els diversos serveis municipals en eficiència energètica, TIC, mobilitat urbana sostenible, cultura o valorització dels residus, entre d’altres.

En aquest sentit, el tinent d’alcalde de Presidència i regidor del Programa Sabadell Smart City, va assenyalar:

els casos pràctics que s’elaboraran mostren que la ciutat intel·ligent s’ha d’entendre de forma transversal i integrada, ja que engloba la major part dels serveis municipals, entenent la ciutat com un conjunt integrat.

Ayuso també va afegir

aquesta aposta per un estudi integral de les qüestions urbanes també l’ha fet la Universitat de Girona a través de la creació del màster de ciutats intel·ligents, que inclou en el seu programa acadèmic qüestions com l’eficiència energètica, la implantació de les xarxes de telecomunicacions o la planificació urbanística. De fet, és fonamental donar als programes universitaris, tant de grau com de postgrau, aquest enfocament pràctic i orientat a la resposta a les necessitats reals de cada disciplina acadèmica, com ho ha fet la Universitat de Girona en el seu màster de ciutats intel·ligents.

Aquesta trobada s'emmarca dins l'àmbit de col·laboració entre Ajuntament i Universitat, donant compliment a una estratègia comuna entre: universitat, empresa, ciutadania i administració pública, amb el traspàs de coneixement de la universitat a l'Ajuntament, per preparar possibles desenvolupaments posteriors de col·laboració público-privada en benefici de la ciutat.

Cal recordar que l’Ajuntament de Sabadell, l’Ajuntament de Girona i la Universitat de Girona van signar el passat 18 de setembre un conveni, en virtut del qual es designava Sabadell com a ciutat germana (“sister city”) de la càtedra Girona Smart City durant el curs acadèmic 2014-2015.

Categories Economia i treball, Innovació Tags ciutats intel·ligents, economia, innovació, Sabadell Smart city