PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
          

MEMÒRIA DEMOCRÀTICA

Pla de la memòria democràtica
Taula d'entitats
Espais de memòria
Memòria de la deportació
Història de Sabadell
Recursos per al professorat
20
Setembre
2023

L’Edifici de l’antic Círcol Republicà Federal esdevé un nou Espai de Memòria de la ciutat

L’Edifici de l’antic Círcol Republicà Federal esdevé un nou Espai de Memòria de la ciutat

L’edifici de l’antic Círcol Republicà Federal, ubicat al carrer de Narcís Giralt 40, es constituirà en un nou espai de Memòria de la Ciutat. L’acte oficial de senyalització de l’immoble tindrà lloc el diumenge 24 de setembre, a partir de les dotze del migdia. A partir d’ara, l’edifici, actual seu de l’Orquestra Simfònica del Vallès, forma part dels nous espais de memòria del Memorial Democràtic, en el marc del Pla Municipal de Memòria Democràtica. S’afegeix també a la Xarxa d’Espais de Memòria del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya.

Es tracta d’un edifici singular del patrimoni sabadellenc, inaugurat el 1888 pel president de la Primera República, Francesc Pi i Margall. Del Círcol, en van sorgir els dos primers alcaldes de l’Ajuntament de Sabadell de la Segona República, Salvador Ribé Garcia i Magí Marcè Segarra. El Museu d’Història de Sabadell l’ha incorporat com a punt de visita en un nou itinerari sobre la Segona República (“Espais i símbols de poder a Sabadell: Segona República (1931-1939))” dins el Programa Ciutat i Escola del curs 2023-2024.

Categories Drets dels Consumidors, Cultura i esport, Memòria democràtica Tags Círcol Republicà, Espais de Memòria, Memòria Democràtica