PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

OFICINA D'ENTITATS I VOLUNTARIAT

 

02
Juny
2023

Acte de cloenda del projecte SABA d’Aprenentatge i Servei

Alumnes d’instituts de la ciutat han adquirit coneixements, aprenentatges i habilitats entorn el voluntariat

Acte de cloenda del projecte SABA d’Aprenentatge i Servei

El projecte SABA d’Aprenentatge i Servei arriba avui a la seva fi. Gràcies a ell, un grup d’estudiants de secundària han fet voluntariat un matí a la setmana en horari escolar a la seu d’una entitat sense ànim de lucre ubicada a Sabadell.

Al projecte hi participen un total de 14 alumnes de 3er i 4rt d’ESO dels instituts Vallès, Ferran Casablancas i Agustí Serra i compta amb la participació de vuit entitats de la ciutat: Càritas Sabadell, Creu Roja, CIPO, ANDI, Centre Assistencial Mutuam - La Creueta, el Rebost Solidari de Sabadell, el Servei Ciutadà d’Acollida a la Immigració (Scai) i la Fundació Catalunya la Pedrera.

Els objectius i formació que proporciona el projecte SABA són part de les competències generals en educació per a la ciutadania i, a més, implica una tasca educativa compromesa amb els drets humans. També el contacte amb l’entitat enriqueix l’alumnat amb altres aspectes com l’educació en valors, l’educació per la interculturalitat i la diversitat. Els i les joves adquireixen coneixements, aprenentatges pràctics i habilitats que els permeten desenvolupar competències bàsiques per assolir els objectius de l’educació obligatòria.

El projecte SABA està coordinat per l’Oficina d’Entitats i Voluntariat del Servei de Democràcia Deliberativa i Intervenció Comunitària de l’Ajuntament de Sabadell, que s’encarrega, d’una banda, de cercar les entitats que puguin acollir alumnes en els seu projectes de voluntariat, i coordinar el seguiment del projecte entre les entitats col·laboradores i els centres educatius. També du a terme la formació bàsica de l’alumnat a l’entorn del concepte de voluntariat i durant el curs escolar fa un seguiment amb l’alumnat, entitats i instituts per revisar les tasques, les aptituds i el compromís dels i les estudiants i vetllar que s’assoleixin els objectius fixats en el projecte.

En la cloenda d’avui, els alumnes han assistit a una activitat cultural artística de circ a l’Estruch, després s’ha fet la valoració final amb l’alumnat, instituts i entitats sobre què els ha aportat l’experiència i què han aprés al llarg del curs escolar. Durant l’acte de cloenda d’avui s’ha presentat l’audiovisual amb el treball que han fet els i les joves a les entitats i les seves valoracions del projecte. Finalment, els i les participants han rebut un diploma que acredita la seva implicació en el Projecte Saba amb les hores de voluntariat realitzades.

 

 

Categories Entitats, Voluntariat, Entitats i Voluntariat Tags Aprenentatge i Servei, Oficina entitats i voluntariat, Projecte SABA

També et pot interessar...