PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

OFICINA D'ENTITATS I VOLUNTARIAT

 

18
Juliol
2014

El Centre Cívic de Torre-romeu trasllada els seus serveis al nou equipament

El nou equipament obrirà al públic el proper dilluns, 21 de juliol

Aquests dies s’està portant a terme el trasllat dels serveis del Centre Cívic de Torre-romeu, ubicat fins ara al carrer del Francolí, a les noves instal·lacions del carrer de Camarasa. El nou equipament obrirà al públic el proper dilluns, 21 de juliol, tot i que fins a principis de setembre no començarà a funcionar a ple rendiment.

Així mateix, s’estan enllestint els entorns de l’equipament de Torre-romeu (paratge de Silvestre Romeu), que inclouen dos camins que connecten horitzontalment els dos costats del paratge i amb les dues places que s’han originat a la part alta i baixa d’aquest espai (plaça de Montcortès i plaça de Malniu, respectivament).

Aquesta actuació ha tingut com a gran objectiu la millora de la comunicació i els accessos entre la part baixa i la part alta del barri, amb el nou centre cívic com a nexe d'unió i el nou ascensor públic com a element central que permet aquesta connectivitat.

El nou centre cívic consta de 1.734 m2 útils i està format per dos edificis, un a la part baixa i l'altre, al mig del paratge del Romeu.

La regidora de Relacions Ciutadanes, Anna Carrasco, agraeix la comprensió i la col·laboració de veïns i entitats durant el procés de construcció del nou centre cívic i destaca que

és un gran pas endavant en la millora dels serveis al barri, perquè a partir d’ara Torre-romeu compta amb un nou equipament de proximitat, molt més funcional. La intervenció realitzada pretén resoldre els conflictes de connectivitat que pateix el barri de Torre-romeu. Problemes derivats de la seva estructura urbana, fruit del desnivell entre les dues parts del barri i que és superior als 30 metres. De fet, el nou centre cívic serà el nexe d'unió entre la part baixa del barri i la més alta.

Carrasco també ha destacat que

gràcies a la construcció del nou equipament s’han pogut millorar les dependències per tal d’oferir un servei més idoni als seus usuaris i usuàries i, sobretot, a les entitats que realitzen activitats al centre. D’aquesta manera, tindran espais renovats per poder dur a terme els seus projectes. De fet, el nou equipament també suposa un gran pas endavant per a la millora en la prestació de serveis municipals a la zona. En aquest sentit, la gestió del centre cívic continuarà basada en la participació ciutadana, sent aquest l'eix vertebrador de l’equipament.

Entre els espais del nou centre cívic hi ha l'àrea d'administració, un auditori amb els seus serveis (vestuaris, magatzems, vestíbuls, sales d'instal·lacions, etc.), punt de recepció i consergeria, el SAC (Servei d'Atenció Ciutadana), l'espai relacional, l'espainternet i despatxos per a entitats. També aules per a tallers, gimnàs i magatzem.

L‘auditori està situat al nivell més baix, amb possibilitat d'estendre les activitats a la plaça situada just al davant i amb la finalitat de facilitar l'evacuació en cas d'emergència.

L’ascensor, funcionarà independent del centre cívic i s’hi accedirà, des de la cota baixa del barri, pel carrer del Besòs (plaça de Malniu) i, des de la cota alta, al final de la passera que s’inicia a la trobada del carrer de Camarasa amb la ronda d'Oliana (plaça de Montcortès).

Les aules disponibles per a tallers, el nou espai relacional, el gimnàs o l’auditori estan a disposició de la ciutadania i el teixit associatiu del barri i de la ciutat. De la mateixa manera, el SAC (Servei d'Atenció Ciutadana) i l’Oficina del Districte prestaran servei al nou equipament.

L’àmbit d’actuació no es limita a l’edifici del centre cívic, sinó que engloba tot el paratge del Romeu, que s’ha convertit en un parc urbà de 13.000 m2.

Aquest nou pulmó verd compta amb dos recorreguts. D’una banda, el que va des del carrer de la Valira Alta (fins ara, sense sortida) i enllaça amb la rampa que connecta amb el darrere dels edificis propers a la plaça de Benidorm. I d'una altra, el camí inferior que, un cop oberta la passera de connexió que s’està construint, unirà el carrer de la Valira Baixa amb la plaça de Malniu per dues vies: l’escala que baixa directament a la plaça i la rampa que passa entre els dos blocs de l’edifici per sortir també a la plaça de Malniu.

Quant als accessos al parc, l'accés des de la cota baixa del barri es farà pel carrer del Besòs i des de la cota alta a la trobada del carrer de Camarasa amb la ronda d'Oliana. Els accessos secundaris es trobaran als punts d'inici i final dels recorreguts per dintre del parc, anomenats passeigs de ronda alt i baix.

També et pot interessar...