PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

OFICINA D'ENTITATS I VOLUNTARIAT

 

23
Octubre
2020

El Pla de Formació per a entitats i persones voluntàries passarà a ser telemàtic, per adaptar-se a les noves mesures contra la COVID-19

El Pla de Formació per a entitats i persones voluntàries passarà a ser telemàtic, per adaptar-se a les noves mesures contra la COVID-19

El Pla de Formació per a entitats i persones voluntàries, que ofereix l’Oficina d’Entitats i Voluntariat de l’Ajuntament de Sabadell, ha reformulat la seva oferta proposant una formació adreçada a entitats i persones voluntàries que vulguin col·laborar en l’actual crisi sanitària. En aquest sentit, el canvi més significatiu que s’hi ha aplicat ha estat la reprogramació dels cursos i tallers, que passen de ser presencials a oferir-se en línia, utilitzant diferents formats i plataformes adaptades als continguts que s’imparteixen.

El nou taller en línia relacionat amb la dinamització d’activitats adreçades a la gent gran va engegar dimecres passat amb un gran èxit de participació. Aquest taller, impartit per l’entitat Amics de la Gent Gran, està inclòs dins del Pla de Formació de l’Associacionisme i Voluntariat de la Generalitat de Catalunya. Les persones participants treballaran des de la perspectiva d’atenció centrada a les persones, adquiriran tècniques d’animació i aprendran a programar i dissenyar activitats dirigides a la gent gran dins les restriccions sanitàries. També faran casos pràctics adaptats a les mesures de seguretat i higiene recomanades per la COVID-19. 

A més, hi ha en marxa les inscripcions per a una nova edició del curs d’Iniciació al Voluntariat, que impartirà la Creu Roja Sabadell i que es durà a terme des del 16 de novembre al 15 de desembre. Aquest curs ha tingut molt bona acollida i ja està complet. Les noves inscripcions passen a formar part de la llista d’espera, en cas que hi hagi baixes o de cara a la programació d’una propera edició.

Paral·lelament també s’han obert les inscripcions pe a un nou taller, ‘L’escolta activa com a eina d’acompanyament telefònic’, adreçat a persones voluntàries d’entitats sense ànim de lucre per fer acompanyament telefònic a persones malaltes i gent gran. El taller, impartit per la Fundació Ajuda i Esperança, es farà en format webinar el proper 11 de novembre, de 18 a 20.30 h, amb la possibilitat de fer-ne una segona edició al mes de desembre. 

Entre els continguts que es tractaran es definirà l’escolta activa, es coneixeran les principals interferències que es poden produir en fer una escolta i es comentaran les característiques i les fases de l’acompanyament telefònic. A més, es reflexionarà sobre els efectes de la COVID-19 en l’estat emocional de les persones i es treballaran, entre d’altres aspectes, algunes eines de gestió emocional per si hi ha alguna afectació en l’acompanyament. Es combinaran explicacions teòriques i treball participatiu d’exercicis pràctics. El taller és gratuït i les places limitades. Per assistir-hi, cal inscripció prèvia complimentant aquest formulari.

També s’estan preparant, per dur a terme durant el mes de desembre, píndoles formatives sobre seguretat en les accions voluntàries, adreçades a diferents tipologies d’entitats. Tractaran sobre els consells i protocols de seguretat, recomanacions, precaucions sobre com han d’actuar els voluntaris i les voluntàries i com han de programar l’activitat  perquè l’acció sigui segura per a tothom.

Categories Entitats, coronavirus, Participació ciutadana Tags coronavirus, Covid-19, Oficina Municipal d’Entitats i Voluntariat, plans de formació

També et pot interessar...