PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

OFICINA D'ENTITATS I VOLUNTARIAT

 

20
Setembre
2022

El Servei de Mediació Comunitària estrena nou web amb l’objectiu de facilitar l’accés de la ciutadania a la mediació

El Servei de Mediació és un servei municipal per a la gestió de conflictes de convivència

El Servei de Mediació Comunitària estrena nou web amb l’objectiu de facilitar l’accés de la ciutadania a la mediació

El nou web del Servei de Mediació ha estat renovat totalment, tant en imatge com en contingut i ha estat dissenyat per oferir la informació del Servei de manera clara i estructurada, facilitant la navegació.

A través del nou web, la ciutadania podrà obtenir informació sobre el servei municipal i la mediació, els àmbits d’intervenció i la tipologia de conflictes que es poden mediar. També cercar recursos i d’una manera fàcil i ràpida, sol·licitar una mediació a través d’un enllaç.

 

Si bé el Servei de Mediació municipal ja comptava amb un web propi des de fa molts anys, ara la voluntat ha estat potenciar que la consulta sigui molt més intuïtiva, ràpida i senzilla.

 

La tinenta d'alcaldessa Marta Morell indica que

"és molt important que la ciutadania conegui el servei i sàpiga que té una alternativa a la via judicial. Sovint els conflictes es poden resoldre dialogant, sense haver de passar pels jutjats".

 

El web es divideix en 4 blocs: Un primer, on s’informa sobre el Servei de Mediació municipal, la mediació i el paper de la persona mediadora dins d’un procediment de gestió d’un conflicte. Un segon, que aprofundeix en els quatre àmbits d’intervenció del Servei: veïnal, familiar, escolar i àmbit associatiu i les casuístiques més habituals. Un tercer que informa sobre els diferents canals a través dels quals es pot sol·licitar una mediació. I, finalment, un últim bloc on es publicaran notícies, novetats del servei i tota aquella informació a ressaltar al voltant de la gestió positiva dels conflictes.

S’ha creat també un apartat amb recursos de mediació, on s’hi poden trobar diferents guies i enllaços d’interès sobre la gestió del conflicte en àmbits com les comunitats de veïns o sobre determinades problemàtiques com els conflictes entre el veïnat ocasionats a causa dels soroll. Aquest apartat també recull la normativa vigent en matèria de mediació i inclou tot un seguit de post-cast amb recomanacions per gestionar diversitat de situacions quotidianes com ara les reunions de comunitat a les finques, les molèsties ocasionades pels animals de companyia, la comunicació positiva, els avantatges de la mediació familiar, etc.

 

Què és la mediació

 

La mediació és una metodologia per la gestió dels conflictes, que des del respecte per la diversitat d’opinions i interessos, treballa per facilitar el diàleg i la presa d’acords. La mediació promou que les persones puguin parlar, escoltar-se, actuar i interactuar d’una manera diferent: incorporant la visió de l’altre i adoptant una actitud constructiva i cooperativa vers la resolució dels assumptes o situacions que li preocupen.

 

El Servei de Mediació Comunitària es un servei municipal i gratuït, que s’ofereix a la ciutadania com a via per gestionar els problemes de convivència

Categories Entitats, Voluntariat, Servei de Mediació, Drets de la ciutadania, Participació ciutadana Tags entitats, nou web, oficina entitats, participació ciutadana, Servei de Mediació, voluntariat

També et pot interessar...