PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

OFICINA D'ENTITATS I VOLUNTARIAT

 

29
Octubre
2014

L’Ajuntament de Sabadell engega un conjunt d’actuacions de millora a l’espai públic sota el nom de Posem a punt la ciutat

El programa compta amb un pressupost de 3 milions d’euros i preveu 80 actuacions

L’Ajuntament ha presentat avui el programa Posem a punt la ciutat, un conjunt d’actuacions de millora i adequació de l’espai públic que inclou intervencions arreu de la ciutat. El programa té per objectiu adequar i dignificar els barris de Sabadell enfocant les accions de millora de l’espai públic des de la proximitat, des del punt de vista dels veïns i veïnes, coordinant totes les obres perquè siguin més eficaces i útils per a la ciutadania.

Les actuacions, que es duran a terme els propers mesos, compten amb un pressupost de 3.084.725 milions d’euros, que es distribuiran entre accions destinades a millorar l’arbrat, restitució de paviment, adequació de jocs infantils segons el que preveu la normativa vigent, adequació de zones de reg i reposició de cablejat elèctric d’enllumenat públic, entre d’altres. El programa es concreta en 80 actuacions als diferents barris de la ciutat.

Posem a punt la ciutat neix de les peticions rebudes per part dels veïns i veïnes dels diferents barris i districtes de la Sabadell i de la feina dels departaments tècnics de l’Ajuntament.

Tal com ha explicat a la presentació del programa el tinent d’alcalde de Presidència, Economia i Serveis Centrals, Josep Ayuso,

“es tracta de donar una empremta decidida i contundent a l’espai públic, atès que, a causa de la crisi, els darrers anys hem centrat els esforços de les finances municipals en temes de caire social. Ara volem treballar perquè les inversions realitzades abans de la crisi no es malmetin i això implica una sèrie d’intervencions a l’espai públic, actuacions a tots els districtes i en diferents àmbits”.

Ayuso  també ha afegit

“tot plegat és una aposta per millorar la qualitat urbana de Sabadell i per aquest motiu s’han treballat de manera transversal amb tots els departaments de l’Ajuntament”.

D’altra banda, i amb la voluntat que qualsevol ciutadà pugui ubicar les diferents obres i seguir la seva evolució en temps real, el web municipal www.sabadell.cat mostrarà un mapa virtual que permetrà saber les actuacions que s’han iniciat.

Actuacions destacades

Entre les actuacions previstes més immediates destaquen, per exemple, les que es faran a la baixada de Can Puiggener, on es reforçarà i repararà el paviment de la calçada al llarg de tot el carrer. Una altra de les intervencions que es portarà a terme els propers dies és la reparació de la calçada del carrer de Buxeda, al Districte 5, o la reparació de la calçada del carrers de Domènech i Tort, ronda de Pau Vila i dels Reis Catòlics, al Districte 6.

Pel que fa als parcs, properament es remodelarà i millorarà el paviment de sauló de la plaça d’Hostafrancs, al Districte 1, així com la instal·lació de nous desaigües i vorades. En el marc de Posem a punt la ciutat també s’ha previst dur a terme la rehabilitació de la plaça del Mestre, al Districte 5. Aquesta actuació implica la millora d’aquesta plaça, retirant l’antiga font en desús, i realitzant la renovació de l’arbrat, la xarxa de reg i l’enjardinament de l’espai.

En aquest àmbit també es preveu reposar els arbres i millorar el reg de la plaça de la Creu de Barberà i de Castelao, al Districte 6, o la rehabilitació dels espais d'accés a la ciutat per la carretera de Barberà del Vallès.

A més, el programa contempla la remodelació de l’àrea de jocs de la plaça de Rosalía de Castro, al Districte 3, amb l’objectiu de substituir els elements de joc i el paviment obsolet per altres nous i en compliment amb la normativa.

Categories Districtes, Espai públic , Urbanisme i Habitatge Tags espai públic, parcs i jardins

També et pot interessar...