PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

OFICINA D'ENTITATS I VOLUNTARIAT

 

30
Maig
2019

L’edifici de la futura Oficina d’Entitats i Voluntariat serà el primer a tenir el certificat d’emissions quasi nul·les

Ja s’han adjudicat les obres de l’edifici, on va estar l’antiga Escola Riu-sec

L’edifici de la futura Oficina d’Entitats i Voluntariat serà el primer a tenir el certificat d’emissions quasi nul·les

L’Ajuntament de Sabadell ha adjudicat les obres de reforma de l’edifici de l’antiga Escola Riu-sec, a la plaça de Jean Piaget, on s’ubicarà l’Oficina d’Entitats i Voluntariat. Aquest nou servei oferirà un espai a les entitats sense ànim de lucre on puguin trobar assessorament per desenvolupar la seva tasca. Els treballs començaran durant l’estiu i duraran més d’un any.

Pretén ser un àmbit on es fomenti la interrelació i col·laboració entre les associacions. Tot i que els serveis i assessoraments que presta l’oficina ja s’estan desenvolupant, no s’han pogut desplegar completament per manca d’espai. Els assessoraments especialitzats i els tallers i cursos de formació que promou l’Oficina es fan provisionalment a diferents equipaments municipals.

Quan l’Oficina d’Entitats disposi de seu pròpia prestarà altres serveis com ara acompanyaments 3.0 en matèria de certificats digitals. Disposarà, a més, d’un espai de coworking, una biblioteca de recursos, entre d’altres. Així mateix, el Punt de Voluntariat que ara atén presencialment des del Vapor Codina, passarà a desenvolupar la seva tasca a la futura oficina.

Edifici del 1931

L’edifici de l’antiga escola és del 1931 i es va construir com a menjador per a  obrers de la fàbrica Can Marcet, un origen que n’ha inspirat el nou disseny. La nova pell externa que tindrà l’edifici pretén envoltar-lo amb un ”fil de fusta reciclada” per embellir i condicionar-lo tèrmicament i acústicament i respectar el medi ambient, tal com feien els teixits en aquella època, que protegien les persones del fred i de la intempèrie d’una manera sostenible i bella.

La reforma preveu crear nous espais de relació a l’antiga escola. Les zones de pas es situaran a la part central interior de l’edifici, per tal d’optimitzar els recorreguts i crear un espai de relacions socials al centre de l’edifici. A més, es construirà una planta soterrània per a tots els sistemes d’instal·lacions. També es canviarà l’accés, que ara és per la plaça Jean Piaget i que es farà a través d’un accés directe des del pati interior.

Certificat d’eficiència energètica

Aquest és el primer edifici de consum d'energia quasi nul, Nearly Zero Energy Building (nZEB) que executa l’Ajuntament. Els nZEB són edificis que tenen un nivell d'eficiència energètica molt alt i que, per tant, garanteixen un baix nivell de consum d'energia. La demanda energètica s’obté de fonts renovables in situ o de l'entorn proper. La metodologia seguida en aquest aspecte ha estat la definida per l’eina de Certificació Ambiental VERDE, reconeguda internacionalment, de Green Building Council España.

L’Ajuntament s’adapta així a la normativa europea que marca que, per reduir l'efecte hivernacle, tots els edificis de nova construcció o gran rehabilitació propietat de les administracions públiques compleixin aquesta condició.

Els treballs s’han adjudicat a l’empresa REHAC, S.A., amb un cost de 1.731.463,45  euros.

Categories Entitats, ZBE, Participació ciutadana, Urbanisme i Habitatge Tags Oficina d'Entitats, participacio, voluntariat

També et pot interessar...