PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

OFICINA D'ENTITATS I VOLUNTARIAT

 

09
Març
2020

Participants en programes d’ocupació milloren les escales del carrer del Llobregat, a Torre-romeu

Participants en programes d’ocupació milloren les escales del carrer del Llobregat, a Torre-romeu

L’Ajuntament de Sabadell està millorant les antigues escales de fusta ubicades en paral·lel a les escales mecàniques del carrer del Llobregat, al barri de Torre-romeu. S’estan substituint les travesses de fusta existents per nous esglaons fets amb formigó. Aquest canvi permet incrementar la durabilitat d’aquesta infraestructura que s’havia deteriorat amb el pas del temps.

D’aquesta manera, s’està refent una instal·lació que permet al veïnat de Torre-romeu accedir a tots els equipaments educatius, sanitaris i assistencials distribuïts al barri. De fet, la urbanització dels talussos del carrer del Llobregat, amb un desnivell aproximat de 15 metres d'alçada, facilita el recorregut a peu entre diferents zones del barri.

En la millora d’aquestes escales hi ha treballant un grup de 6 persones que provenen de l’atur i que participen en programes d’ocupació de l’especialitat de construcció. La majoria d’aquestes persones són més grans de 45 anys que han exhaurit la prestació per desocupació i acumulen més de 2 anys sense un contracte laboral.

Tal com ha explicat avui l’alcaldessa, Marta Farrés,

“aquests programes van en la línia de donar suport a les persones i alhora assolir una millora per a la ciutat. En aquest cas, als participants se’ls hi fa un contracte perquè realitzin una actuació a l’espai públic, com són aquestes escales que estaven deteriorades i que ara es refan amb un material més resistent”.

Per mitjà d’aquests programes, les persones participants tenen un contracte de l’empresa municipal Promoció Econòmica de Sabadell, SL per realitzar obres d’interès general i social per a la ciutat. La majoria d’aquest grup concret té un contracte de 6 i 12 mesos i dins la jornada laboral s’inclouen 100 hores de formació. La formació que rebrà la majoria del grup està vinculada a l’obtenció d’un títol oficial com és el Certificat de Professionalitat d’Operacions bàsiques de revestiments lleugers i tècnics en construcció.

Altres programes

Com els participants en la millora de les escales a Torre-romeu, hi ha altres persones que provenen de l’atur prenent part en altres programes de formació i treball que l’Ajuntament de Sabadell desenvolupa amb les subvencions atorgades pel Servei d’Ocupació de Catalunya i la Diputació de Barcelona. L’objectiu és formar i contractar persones en atur que tenen dificultats afegides o especials a l’hora de trobar feina i contribuir a fer-los més fàcil el reton al mercat de treball.

Segons les darreres dades disponibles, la mitjana d’inserció en el mercat laboral ordinari de les persones participants en programes d’ocupació després del seu pas per aquest projecte és superior al 44%.

Categories Districtes, Espai públic , Formació Ocupacional, Economia i treball, Urbanisme i Habitatge Tags districte 7, escales plaça Malniu, espai públic, Torre-romeu

També et pot interessar...