PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

OFICINA D'ENTITATS I VOLUNTARIAT

 

18
Octubre
2021

Tornen a licitar-se les obres de la futura Oficina d’Entitats i Voluntariat aturades per la pandèmia

L’Oficina s’ubicarà a l’edifici de l’antiga escola Riu-sec a la plaça de Jean Piaget

Tornen a licitar-se les obres de la futura Oficina d’Entitats i Voluntariat aturades per la pandèmia

L’Ajuntament de Sabadell treu a concurs novament l’adjudicació de les obres de la futura Oficina d’Entitats i Voluntariat, una actuació que va quedar aturada l’any passat, quan ja havia començat, en el context de mesures antiprogagació de la Covid. La Junta de Govern ha aprovat avui el plec de clàusules administratives que regiran el contracte i la nova licitació de les obres del futur equipament situat a la plaça de Jean Piaget, a l’edifici de l’antiga escola Riu-sec.

La suspensió durant el 2020 de les obres públiques –com a mesura que contribuís a minvar l’activitat a la ciutat per evitar la propagació de la Covid- va afectar la continuació dels treballs ja iniciats. L’empresa adjudicatària va manifestar la impossibilitat de poder continuar amb els procés d’execució de les obres i per tant de donar compliment al contracte subscrit amb l’Ajuntament. Fins a aquell moment s’havia realitzat part de les obres licitades: Enderrocs i gestió de residus. Aquestes obres executades corresponen a un 3,62 % del pressupost inicialment licitat. Posteriorment, es va procedir a tramitar la resolució del contracte de mutu acord, raó per la qual es tornen a licitar i així reemprendre l’actuació.

La nova licitació té un pressupost base de 1.713.144,16 € (IVA inclòs del 21%) i un termini d'execució de 12 mesos. El nou espai estarà en disposició d’acollir els serveis de l’Oficina d’entitats i voluntariat, el servei de Participació Ciutadana i el Punt del Voluntariat.

La nova ubicació, a la plaça de Jean Piaget, permetrà fer en un mateix emplaçament tots els tallers, cursos i activitats que actualment es duen a terme a diferents equipaments municipals per manca d’un espai unificat. De fet, aquesta és una de les línies de treball estratègiques de l’Oficina: la formació adreçada a entitats i persones voluntàries, recollida al Pla de formació 2020. El programa d’enguany engloba més d’una vintena de cursos i s’hi pot accedir per mitjà del nou web.

Quan l’Oficina disposi de seu pròpia prestarà, a més, altres serveis presencials: acompanyaments i assessoraments en diferents matèries, entre les quals destaquen la implantació de l’administració electrònica i la tramitació dels certificats digitals, i també es posarà a disposició de les entitats una zona de cotreball (coworking), entre altres. En definitiva, pretén ser un lloc on les entitats sense ànim de lucre i els voluntaris trobin assessorament per desenvolupar la seva tasca, així com tots els recursos necessaris, i es fomenti la interrelació i la col·laboració entre les associacions.

Eficiència energètica

L’Oficina d’Entitats i Voluntariat serà el primer edifici de consum d’energia quasi nul que executa l’Ajuntament de Sabadell, el que s’anomena nearly Zero Energy Building. Aquesta mena d’immobles tenen un nivell d’eficiència energètica molt alt i garanteixen un baix nivell de consum d’energia. De fet, la demanda energètica s’obté de fonts renovables in situ o de l’entorn proper. L’Ajuntament s’adapta així a la normativa europea, que marca que, per reduir l’efecte hivernacle, tots els edificis de nova construcció o gran rehabilitació propietat de les administracions públiques compleixin aquesta condició.

Més enllà d’això, el disseny de l’edifici ha seguit una estratègia d’anàlisi de cicle de vida, abordant aspectes més enllà de l’energia en fase d’ús, analitzant els aspectes més importants dels edificis que provoquen impactes al medi en àmbits tant diversos com l’aigua, els residus, els materials, la qualitat de l’aire, el benestar dels usuaris i la millora de l’entorn.

També et pot interessar...