PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

 

05
Agost
2020

Activitats d’estiu extraordinàries adreçades a joves

Formen part del pla d’activitats excepcionals i extraordinàries com a conseqüència de la situació de crisi generada per la pandèmia COVID-19

Activitats d’estiu extraordinàries adreçades a joves

Durant aquest mes d’agost s’organitzaran diferents activitats a la ciutat adreçades a joves de 12 a 18 anys. Es tracta d’una de les mesures incloses en els diferents plans de contingència postconfinament, arran del tancament físic dels espais joves durant l’estat d’alarma. Durant l’estat d’alarma els 5 espais joves de la xarxa han ofert una tipologia variada d’activitats a través de les xarxes socials i plataformes online (com propostes de tallers, trobades virtuals, difusió d’informació, etc.) que els han permès continuar oferint recursos i accions de suport als i les joves (comptabilitzant més de 250.000 usos).

Les activitats, en horari de matí i tarda, es duran a terme als barris on es troben ubicats els cinc Espais Joves de la xarxa: Can Rull, Can Deu, Can Puiggener, Torre-romeu i la Creu de Barberà. D’aquesta manera es recuperen els espais relacionals amb joves per tal de poder continuar oferint-los una programació d’activitats variada, així com un suport i acompanyament emocional. Es consideren dos tipus d’accions:

  • Als matins, obertura dels Espais Joves ubicats als diferents centres cívics, amb una programació d’activitats d’estiu diversa.
  • A les tardes i vespres, presència d’una parella educativa als cinc barris esmentats per dinamitzar amb activitats diferents espais i pistes esportives del barri.

Aquest matí, l’alcaldessa accidental, Marta Morell, ha visitat l’Espai Jove Doctor Plans, al Centre Cívic de Can Deu. Des d’allà, ha presentat la programació d’activitats, que ha començat aquesta setmana i finalitzarà el 4 de setembre. En aquest sentit, Morell ha indicat que “l'Ajuntament no s'atura i aquest agost, en aquest context complex, mantenim oberts serveis adreçats a la ciutadania per evitar que ningú es quedi al marge. Volem garantir que tothom, especialment els joves, pugui tenir espais de relació i convivència amb totes les mesures de prevenció”.

La programació d’activitats va començar el dilluns 3 d’agost i finalitzarà el divendres 4 de setembre. L’objectiu és oferir als i les joves de la ciutat un espai de trobada i relació amb un ampli ventall de propostes d’oci participatiu relacionades amb les arts o els esports, entre d’altres disciplines. Alhora, se’ls ofereix un suport emocional i relacional després del tancament temporal dels serveis provocats per la COVID-19.

Està previst que les activitats es duguin a terme en diferents equipaments municipals, com són els centres cívics o altres espais com la pista de Can Puiggener o la pista vermella al barri dels Merinals. Es pot consultar tota l’oferta d’activitats a l’Agenda Jove aquí: http://web.sabadell.cat/agendajoves.

Categories Drets Civils i Gènere, Participació ciutadana Tags centre civic Can Deu, coronavirus, Covid-19, drets civils, espai jove Doctor Plans, espais joves, Fundació Idea