PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

15
Juliol
2019

L’Arxiu Històric de Sabadell adequarà l'espai d'emmagatzematge

L’actuació costarà més de 120 mil euros i durarà uns 4 mesos

L’Arxiu Històric de Sabadell adequarà l'espai d'emmagatzematge

La Junta de Govern Local ha aprovat avui l’adjudicació de l’obra que ha de permetre adequar uns espais de la planta baixa de la Casa Ponsà –seu de l’Arxiu Històric de Sabadell (AHS)– com a zones d’emmagatzematge. L’empresa que se’n farà càrrec és Oserma 1992 Obres i Serveis, SL i el pressupost és de 121.150,32 €. Es preveu que l’actuació durarà uns quatre mesos.

Amb aquesta actuació s’adequaran les tres sales que hi ha a la planta baixa de l’edifici, a la dreta de l’accés principal de l’arxiu, per allotjar-hi armaris compactes d’emmagatzematge de documents. Es sanejaran els espais, es tractaran els revestiments, es dotaran les instal·lacions i es pintarà de nou. La connexió entre aquestes sales i la resta de l’edifici es farà mitjançant un vestíbul. Així mateix, es preveu, instal·lar-hi dos lavabos, un dels quals, adaptat.

Les darreres intervencions en aquest edifici es van fer entre els anys 2000 i 2006, en què es van restaurar part dels sostres pintats, es van decapar i recuperar totes les fusteries exteriors, es van pintar les dependències i també es va canviar tota la il·luminació interior.

Una casa del 1891

La Casa Ponsà, obra de l'arquitecte Gabriel Borrell, fou construïda el 1891 per a residència d'un acabalat propietari, industrial i banquer, Francesc de Paula Ponsà i Cantí.

L'any 1980 l'Ajuntament de Sabadell l'adquirí per tal d'allotjar-hi l'arxiu municipal. L'edifici, de tres plantes i soterrani, té una superfície d'uns 2.000 m2 distribuïts en àrees d'ingrés, tractament tècnic, dipòsits, oficines administratives i serveis. Actualment, l'AHS disposa d'un dipòsit de prestatgeria convencional i tres més d'armaris compactes, un dels quals totalment automatitzat, amb una capacitat total de 4 km lineals. Disposa també de 3 dipòsits climatitzats, 2 per a documents en suports especials i 1 per a la documentació més antiga, a més de planeres i altres instal·lacions específiques per a documents de format gran o mural.