PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

 

23
Setembre
2021

Al llarg del mes d’agost els centres cívics han registrat més de 5.300 usos, un 68% més que l’any passat

A més, unes 1.500 persones van participar en les activitats programades pels Espais Joves

Al llarg del mes d’agost els centres cívics han registrat més de 5.300 usos, un 68% més que l’any passat

Durant el mes d’agost s’han registrat un total de 5.389 usos als diferents centres cívics, un 68% més que l’any passat. Han estat deu els centres que aquest estiu han posat les seves instal·lacions a disposició de la ciutadania.

Un 65% del total d’usos han estat consultes i s’han produït, majoritàriament, al moment de buscar algun dels serveis municipals que ofereixen aquests equipaments públics. De la resta d’usos que s’han registrat, el 18% ha estat a les sales i els espais relacionals i el 17% restant correspon a persones que han anat a fer activitats als Espais Joves o a fer donacions al Banc de Sang i Teixits.

Per a la tinenta d’alcaldessa de Feminismes, Benestar Animal i Participació, Marta Morell, aquest augment dels usos

“és una noticia excel·lent”, ja que significa que “hem pogut donar resposta a una necessitat de la ciutadania, ja sigui en la cerca dels serveis municipals com en l’àmbit de la socialització”.

Destaquen els usos del Centre Cívic de la Creu de Barberà (1.807), de Can Rull (925) i de Ca n’Oriac (812). Les franges horàries que han registrat més usos són al matí entre les 9 i les 10 h, i a la tarda de 4 a 5 h.

El perfil dels usuaris i usuàries dels centres cívics és de persones majors de 65 anys a les sales relacionals, de 0 a 16 anys a les activitats organitzades pels Espais Joves i de 30 a 65 anys per a fer un ús breu.

Els Espais Joves, també oberts a l’estiu

Els Espais Joves han estat punts de trobada molt útils en el cas de la joventut que n’ha fet servei. Tenen per objectiu oferir un espai de socialització als i les joves de 12 a 18 anys. Així, aquest mes d’agost i com ja es va fer l’any passat, s’han mantingut oberts els cinc Espais Joves de Can Puiggener, Torre-romeu, Creu de Barberà, Can Rull i Can Deu, amb propostes de dilluns a divendres, en horari de matí i/o tarda segons l’Espai Jove.

De fet, se n’han registrat uns 1.500 assistents en tots els Espais Joves aquest estiu, superant totes les expectatives i oferint propostes lúdiques, esportives, culturals i d’oci.

Morell ha volgut posar en valor aquest servei, ja que

“ajuda a disminuir les desigualtats dels joves, alhora que se li ofereixen alternatives dins la nostra ciutat si no poden marxar de vacances, per exemple, i ajuda a desenvolupar les relacions socials i compartir espais lúdics amb altres joves del barri”.

La tinenta d’alcaldessa ha destacat que

“són més necessaris que mai aquests serveis, tenint en compte que el col·lectiu jove és un dels que més ha patit les conseqüències de la COVID19 pel que fa als seus espais socials”.

Els 12 centres cívics de Sabadell són espais polivalents repartits per tot el territori i dels quals poden fer ús les entitats, escoles i instituts i serveis municipals, entre d’altres. Aquests equipaments municipals permeten poder desenvolupar accions cíviques, socials, culturals, esportives, de lleure, alhora que s’afavoreix la participació de la ciutadania en el foment de la difusió de valors i la convivència intercultural, generacional i associativa.

Categories Districtes, Centres Cívics, Joves, Participació ciutadana Tags activitats d'estiu, Espais Joves